SOCIAL 23 aprilie 2021

Ziua Pământului, marcată printr-un gest nobil de comunitatea Casei Irisz

de Daniela Luca | 1498 vizualizări

Persoanele cu dizabilități mintale și-au dorit să le ofere un exemplu pozitiv celor din jur

Membrii comunității persoanelor cu dizabilități mintale de la Casa Irisz din Sfântu Gheorghe au marcat Ziua Pământului printr-o acțiune de curățenie pe marginea Oltului. Prin acest gest, beneficiarii și-au dorit să atragă atenția asupra nevoii protejării mediului înconjurător și totodată să le ofere un exemplu pozitiv și celor din jur.  

Deșeurile au fost strânse de pe marginea râului Olt, din spatele clădirii Casei Irisz, cu ocazia Zilei Pământului, marcată pe 22 aprilie. 

„Noi încercăm să fim atenți nu numai la oamenii din jurul nostru, ci și la mediul înconjurător. Este pentru prima dată organizat un astfel acest eveniment, dar Ziua Pământului am mai sărbătorit-o prin activități de conștientizare a beneficiarilor. Lor le-a plăcut foarte mult și se simțeau conștiincioși și de valoare. Ocrotirea mediului care îi înconjoară este un lucru important pentru ei și este prezent  zi cu zi în activitățile lor. Fiecare pas pentru ocrotirea pământului ne aduce mai mult aer curat, adică mai multă sănătate”, ne-a spus directorul Casei Irisz, psihologul Olcsvári Tünde. 

Luna trecută, cei 33 de beneficiari ai Casei Irisz, alături de coordonatorii de grup, au participat timp de cinci zile la un proiect numit "Collaborative Economy without barriers" (din engl. economie colaborativă fără bariere). Participanții au luat parte la diverse activități care aveau la bază tema reciclării și constituirii unor comunități durabile, a mai adăugat Olcsvári Tünde. 

Ziua Pământului este sărbătorită, în fiecare an, pe 22 aprilie. Earth Day a fost instituită în Statele Unite ale Americii și a fost declarată oficială în 2009 de către Organizația Națiunilor Unite (ONU). 

Sursă foto: Facebook/ Írisz Ház - Diakónia Sepsiszentgyörgy

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 23 aprilie 2021
la multi ani tavarish Lenin
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.