SOCIAL 11 noiembrie 2022

Ziua mondială a săracilor va fi marcată prin 24 de ore de muncă și dăruire

de Daniela Luca | 715 vizualizări

Se strâng alimente pentru 56 de familii nevoiașe din Sfântu Gheorghe 

Aproximativ 50 de voluntari şi angajaţi ai Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe vor derula, la sfârşitul acestei săptămâni, o acţiune pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost şi a celor cu posibilităţi materiale reduse. Reprezentanţii organizaţiei au precizat că acţiunea marchează Ziua mondială a săracilor, care a fost introdusă de Papa Francisc din anul 2017 şi va avea loc pe 13 noiembrie. 

„Anul acesta, pe 13 noiembrie, Ziua mondială a săracilor va fi sărbătorită pentru a șasea oară în întreaga lume. Ca răspuns la apelul Papei Francisc, și noi facem tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta pe semenii noștri aflați la nevoie. Voluntari, mici și mari, de la Serviciul de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe vor lucra împreună timp de 24 de ore pentru a aduce un zâmbet pe chipurile multor oameni”, transmit pe pagina de Facebook reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe. 

Una dintre acțiunile care vor avea loc în cele 24 de ore este colectarea de alimente de bază: ulei, zahăr, mălai, dulciuri, paste făinoase. Acestea vor fi adunate înaintea slujbelor religioase, în fața bisericilor catolice, reformate, unitariene și evanghelice din Sfântu Gheorghe, iar apoi vor fi donate unui număr de 56 de familii nevoiașe din reședința de județ, ne-a spus joi coordonatorul voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez, Székely Róbert. 

Conform acestuia, în cadrul campaniei, voluntarii vor oferi mâncare și băuturi calde oamenilor străzii, vor merge cu cadouri la copiii orfani din casele familiale și vor organiza și o acțiune distractivă pentru copiii din cartierul Örkő. Acțiuni similare au fost organizate de Serviciul de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe și în anii trecuți. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.