SOCIAL 20 martie 2018

Zâmbete pentru bunicii de la Căminul din Hăghig

de Iulia Drăghici - Taraș | 5118 vizualizări

Preotul paroh din Vâlcele, Vasile Antonie Tămaș a inițiat o nouă campanie umanitară

Parohia Vâlcele, prin reprezentantul său, preotul Vasile Antonie Tămaș, a dat luni, 19 martie, startul unei noi campanii umanitare. De această dată, în centrul acțiunii sale stau cei 86 de bătrâni de la Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea covăsneană Hăghig.

Denumită „Zâmbetul bunicii”, campania care se va încheia în 30 martie își propune să colecteze de la oamenii binevoitori din tot județul și din toată țara scutece pentru adulți, dar și alimente și bani care să îi ajute pe bătrânii din azil să mai uite de singurătate și de anii grei care le stau pe umeri.

„Vrem să oferim bătrânilor de acolo scutece, pentru că am înțeles că de acestea au nevoie în special. Campania ține 11 zile. Eu o să dau din partea Parohiei Vâlcele câteva sute de lei ca să pornim cu ceva. Până acum, la două ore de la apel s-au adunat vreo 200 de lei. (...) Este dureros și mă pun în situația bătrânilor de acolo, care, deși sunt foarte bine îngrijiți, sunt singuri. Și, cu puține excepții, dacă nu ești pustnic, cred că singurătatea este arma cea mai distructivă omului. Trebuie să ne concentrăm asupra filantropiei, mai ales că suntem în perioada asta. Trebuie să știe lumea că nu este suficient să spui: „Ce campanie frumoasă! Doamne ajută!” și să nu participi. Nu e suficient!”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, preotul paroh din Vâlcele, Vasile Antonie Tămaș, unul dintre cei mai apreciați și urmăriți oameni ai Bisericii din mediul online.

Acesta îi îndeamnă pe toți cei care îl urmăresc să îi fie alături și în această campanie, ca și în toate celelalte.

„Când am fost astăzi la Cămin, deși n-am intrat înăuntru, am văzut la geam o bătrânică la vreo 90 de ani, care se uita la cer. Avea o privire atât de tristă. Pe mine m-a emoționat așa de mult că nu mi-a mai venit să intru și am preferat ca atunci când merg să merg cu ceva de folos. Așa că vreau să îi mai adun alături de mine încă o dată pe prietenii mei din toată țara și din diaspora”, ne-a spus preotul covăsnean.

Directoarea Căminului de Bătrâni din Hăghig a declarat pentru Observatorul de Covasna că inițiativa preotului Tămaș a surprins-o și bucurat-o în egală măsură. „M-a surprins astăzi părintele cu propunerea aceasta. Mi-a adus la cunoștință că vrea să facă o campanie la Căminul de bătrâni după cea de la spital. Eu nu pot să răspund negativ la inițiative de acest fel. Normal că toată lumea are nevoie de ajutor, mai ales bătrânii. Instituția nu are lipsuri majore, dat totdeauna ajutorul este binevenit”, ne-a declarat Liliana Cucu.

Campania Parohiei Vâlcele se derulează cu binecuvântarea Preasfințitului Andrei și cu acordul preotului paroh din Hăghig.

Prioritatea pentru noi, o repet, trebuie să fie spitalele, centrele de îngrijire paliative, azilurile de bătrâni, maternitățile pentru că au legătură cu omul. Până la ziduri, noi trebuie să vedem oamenii. Zidurile pot avea continuitate, indiferent despre care ziduri vorbim, numai prin prezență umană. Și Biserica are nevoie de oameni care să fie trupul viu. Prioritatea trebuie să fie dragostea și îngrijirea aproapelui”, a mai subliniat preotul Vasile Antonie Tămaș.

Cum se poate sprijini campania „Zâmbetul bunicii”

Persoanele care doresc să se alăture campaniei „Zâmbetul bunicii” pot să facă acest lucru fie prin donații de scutece pentru adulți, cât și de mâncare sau bani.

Scutecele pot fi trimise pe adresa: Parohia Ortodoxă Română Vâlcele, sat Vâlcele, com. Vâlcele, jud. Covasna, nr. 134, cod 527175.

De asemenea, la fel ca în campania „Suflet și Trup”, pentru Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, și redacția „Observatorul de Covasna” se alătură inițiativei preotului Tămaș. Cei care doresc să doneze scutece sau alte bunuri materiale, dar nu le pot trimite la Vâlcele, le pot aduce direct la sediul redacției noastre din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, mai exact din Piața Mihai Viteazul, strada Gabor Aron bl.2 Sc. G, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00.

Cei care doresc să ajute financiar pot să depună bani în contul RO32BTRL03301201395543XX deschis la Banca Transilvania pe numele TĂMAŞ VASILE ANTONIE cu mențiunea „Sprijin pentru azil”.

Luna trecută, în perioada 14 – 28 februarie a.c., preotul Vasile Antonie Tămaș a derulat o campanie cu un succes răsunător în mediul online și nu numai. În urma apelului părintelui, secția de Boli Infecțioase Copii a Spitalului Județean „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a primit suma de 8.200 de lei, strânsă din donații de la oameni din toată țara și implicit din tot județul, precum și pachete cu scutece, mâncare și alte materiale necesare copiilor care ajung la spital.

În prezent, pe lângă campania „Zâmbetul bunicii”, preotul din Vâlcele continuă și campania anti-avort, inițiată anul trecut, „Un român pentru România”, iar în ultimele două săptămâni au mai fost salvați de la moarte încă doi copii.

„Avem nevoie de oameni. Omul este principal”, a încheiat preotul covăsnean.

Sursă foto: Facebook, Vasile Antonie Tămaș.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.