SOCIAL 20 mai 2020

Violonista care suferă de pierderi de memorie are nevoie de ajutor

de Daniela Luca | 1069 vizualizări

Violonista care suferă de pierderi de memorie are nevoie de ajutor 

Kádár Zsuzsanna, o femeie de 36 de ani din Sfântu Gheorghe, suferă de o boală rară care îi atacă memoria. Investigațiile de care are nevoie sunt prea costisitoare pentru familia ei, așa că Fundația United by Music i-a venit în sprijin și a demarat o strângere de fonduri. 

Lovită de o boală rară și necruțătoare, violonista din Sfântu Gheorghe a uitat aproape totul, dar nu și muzica. Kádár Zsuzsanna a câștigat la începutul primăverii show-ul de talente dedicat persoanelor speciale, organizat de către Fundația United by Music. 

Acum, pentru că muziciana are nevoie de niște investigații costisitoare, Fundația își dorește să o sprijine. 

„Într-adevăr, nu este strângerea de fonduri pentru persoane bolnave activitatea obișnuită pentru United by Music, dar înțelegând că starea ei se poate înrăutății pe zi ce trece ne-am dat seama că nu este timp pentru a gândi prea mult. Zsuzsanna fiind deja membru, dorim să ne bucurăm pe termen cât se poate de lung de vocea viorii, cu care face minuni. Și sper că nu numai noi, de aceea îi îndemn pe oameni să ni se alăture”, ne-a spus managerul Fundației Orosz Anna. 

Kádár Zsuzsanna a urmat Liceul de Arte, apoi Facultatea de Muzică la Universitatea Transilvania din Brașov. Înainte avea o familie, un cămin, o slujbă, concerte, transmit reprezentanții Fundației. Femeia a predat muzică la Liceul de Arte Plugor Sándor din Sfântu Gheorghe, a cântat la Filarmonica din Brașov, apoi cu Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Miercurea Ciuc. Vestea despre boala de care suferă a venit în urmă cu opt luni. 

„Catastrofa, în cazul ei, se numește adenoleucodistrofie, o boală foarte rară, care, în cazul femeilor, se instalează după 35 de ani. E o boală autoimună – creierul se distruge treptat, nerv cu nerv, până la nervul inimii. Boala nu îi șterge doar memoria, nu-i afectează doar creierul, ci și mușchii, îi îngreunează mișcările”, se mai arată în mesajul transmis de United by Music. 

Violonista are nevoie de un nou examen clinic, care este însă prea scump pentru familia ei. Pentru ca medicii să afle cât a evoluat boala și ce anume ar avea efect împotriva ei, este nevoie de 8.500 de lei.

Cei care își doresc să îi fie alături și să o sprijine, pot face donații în contul Fundației United by Music, cu mențiunea „Zsuzsa”:  Banca Transilvania Sfântu Gheorghe, SWIFT COD BTRLRO22, IBAN: RO39BTRLRONCRT0433367601. 

Foto: Tofán Levente

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.