SOCIAL 29 septembrie 2017

Violența în familie, în creștere în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 754 vizualizări

Peste 200 de cazuri au fost înregistrare la poliție de la începutul anului, mai multe decât anul trecut

Numărul cazurilor de violență în familie raportate Poliției din județul Covasna au crescut, anul acesta, față de aceeași perioadă a anului trecut. Autoritățile derulează în acest sens o campanie de conștientizare, al cărei eveniment central va fi o sesiune informativă, urmată de o proiecție de film.

Statisticile IPJ Covasna, prezentate joi, într-o conferință de presă, arată că în primele 8 luni ale acestui an, au fost înregistrate 202 infracțiuni privind violența în familie, cu 14 mai multe față de perioada similară a anului precedent.

Din totalul faptelor, 80 au fost infracțiuni de lovire sau alte violențe, cu 22 mai multe decât în anul precedent, mai arată statisticile. În 98% dintre cazuri, agresorii au fost bărbați, în peste 45% din situații aceștia fiind sub influența băuturilor alcoolice în momentul săvârșirii faptei. De asemenea, statisticile relevă că în 97,5% dintre cazuri agresiunile s-au petrecut la domiciliu.

Totuși, spun polițiștii, deși numărul cazurilor este mai mare, acestea nu sunt așa de grave ca în anii trecuți. 

Proiecție de film și prezentare

Cu scopul informării și prevenirii fenomenului social de violență intrafamilială, IPJ Covasna organizează, în colaborare cu Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului - Covasna și Casa de Cultură Kónya Ádám, o sesiune de informare și o proiecție de film.

Acțiunea, la care sunt așteptați toți cetățenii, va avea loc joi, 5 octombrie, la Cinematograful Arta, începând cu ora 18:00.

Intrarea la eveniment va fi liberă, iar la finalul discuțiilor participanții vor putea viziona și filmul documentar realizat în cadrul acestei campanii.

„Punctul central al campaniei îl reprezintă filmul documentar „Aripi Frânte”, care prezintă situația victimelor violenței domestice din România prin câteva cazuri ale unor deținute din Penitenciarul de Femei Târgşor. Documentarul este construit în jurul poveștilor unor femei care au trăit o viață în abuzuri și frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferințe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui, ajungând la un moment dat să cedeze și să devină din victimă agresor, făcându-și singure dreptate”, transmit polițiștii covăsneni.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.