SOCIAL 29 septembrie 2017

VIDEO Săptămâna Prevenirii Criminalităţii

de Iulia Drăghici - Taraș | 705 vizualizări

În perioada 02-06 octombrie 2017, la nivel naţional se va derula cea de-a 2-a ediţie din acest an a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, după ediţia din luna aprilie. Lansată în anul 2006, această manifestare a ajuns, astfel, la cea de-a 13-a ediţie.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna se alătură acestui demers, ca de fiecare dată, prin organizarea și desfășurarea unor activități cu caracter informativ-preventiv.

Activităţile programate pentru fiecare dintre cele 5 zile, cu tematică diferită, se subscriu priorităţilor Poliţiei Române în domeniul prevenirii criminalităţii pentru anul 2017. Programul activităţilor cuprinde acţiuni punctuale, care vizează prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, prevenirea furturilor, prevenirea violenţei intrafamiliale şi, nu în ultimul rând, siguranţa rutieră.

Ca în fiecare an, ne bucurăm de sprijin atât din partea unor societăţi comerciale, dar şi de colaborarea instituţiilor publice şi a ONG-urilor partenere, un aliat de nădejde în demersul nostru fiind și mass-media, pe sprijinul căreia contăm în ceea ce priveşte mediatizarea activităţilor.

Expunerile cu caracter preventiv în unităţile de învăţământ, întâlnirile interactive pe linia prevenirii furturilor, înşelăciunilor şi tâlhăriilor, competiţiile sportive, care se vor derula la nivelul judeţului, au scopul de a transmite mesaje care să sublinieze faptul că a preveni este mai uşor decât a îndrepta o greşeală, de a plăti din cauza neatenţiei.

Dintre activităţile planificate, menționăm „Cupa Prevenirii Criminalităţii” la fotbal, competiţie adresată liceenilor, o expunere pe tema prevenirii violenţei în familie, programată a se derula în data de 5 octombrie, începând cu orele 18:00, la Cinematograful „Arta” din Sf. Gheorghe, o întâlnire cu administratorii asociaţiilor de proprietari din mun. Sf. Gheorghe, programată a se derula în data de 4 octombrie, precum şi o acţiune de informare pe linia prevenirii accidentelor rutiere, în cadrul căreia actorii principali vor fi tineri voluntari și care se va derula în data de 6 octombrie.

 

IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.