SOCIAL 24 mai 2018

VIDEO Planurile Primăriei în legătură cu grămada de nisip din fața Prefecturii

de Iulia Drăghici | 476 vizualizări

Idei sunt, dar nu s-a luat încă o decizie concretă, spune primarul

Primăria Sfântu Gheorghe caută soluții pentru reamenajarea spațiului din fața Prefecturii și a Consiliului Județean, unde în iarnă a fost deschis patinoarul în aer liber din centrul orașului. Edilii au câteva idei, însă deocamdată nimic nu este stabilit concret.  

La începutul lunii mai, autoritățile locale transmiteau printr-un comunicat de presă că se caută soluții temporare de amenajare a spațiului amintit și că așteaptă cu drag ideile locuitorilor.

„În locul patinoarului din Piața centrală, Primăria caută o soluție temporară care să nu deranjeze activitățile desfășurate de celelalte instituții și care nu necesită o autorizație de construcție deoarece, conform planului actual de dezvoltare urbană, în prezent construcțiile nu pot fi realizate. Primăria așteaptă cu drag ideile locuitorilor cu privire la acest subiect”, nota, atunci, materialul de presă.

Ideile au venit, a spus joi primarul Antal Árpád, care a precizat de asemenea că se dorește ca spațiul să fie amenajat cât mai repede cu putință.

„Sunt multe idei și propuneri. Vom lua la un moment dat o decizie. (...) Există idei de a face acolo parc pentru patine cu rotile vara și patinoar iarna. O altă variantă este să punem bănci, să facem un fel de plajă. Idei sunt. Trebuie să vedem în ce direcție o vom lua. Ne ocupăm de asta. Aș dori să găsim cât mai repede o soluție”, a declarat primarul în cadrul unei conferințe de presă.

În 2016, Primăria a inițiat o procedură de modificare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al centrului municipiului Sfântu Gheorghe şi de reamenajarea peisagistică a acestuia, prin ridicarea unei coline de pământ cu o înălţime de aproape cinci metri în faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean Covasna. Ideea a născut atunci îndelungi discuții contradictorii atât în cadrul Consiliului Local, cât și la nivelul instituțiilor județene, Prefectura Covasna chiar contestând în instanță proiectul, care în final a fost suspendat.

 

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.