SOCIAL 13 februarie 2018

(Update) VIDEO Ajunsă la cea de-a IX-a ediție, „Joia gurmanzilor” este din ce în ce mai populară

de Iulia Drăghici - Taraș | 1197 vizualizări

 „Joia gurmanzilor” revine cu a IX-a ediție și cu 11 restaurante participante

Unele dintre cele mai renumite restaurante din Sfântu Gheorghe vor participa joi, 15 februarie a.c., la a IX-a ediție a evenimentului gastronomic „Joia gurmanzilor”. Cu meniuri noi, preparate speciale, dar și cu mâncăruri dintre cele mai apreciate și vândute, 11 restaurante din reședința de județ vin în întâmpinarea gurmanzilor cu oferte de neratat.

„Joia gurmanzilor“ va avea loc pe 15 februarie, iar restaurantele înscrise în program vor oferi fie reduceri de 50% la meniurile á-la-carte, fie bufete suedeze la 29 de lei.  

 „Cred că pe lângă o concurență sănătoasă este loc și de cooperare și astăzi unitățile de alimentație publică din oraș dau dovadă de cooperare, pentru că avem un eveniment la care 11 unități de alimentație publică s-au alăturat. Evenimentul are un scop dublu. Prima dată, este pentru locuitorii orașului care pot să descopere ofertele restauratelor din orașul nostru, dar bineînțeles și turiștilor care joi o să ne viziteze. Dorim să creăm harta gastro-turistică a orașului. (...) Anul viitor va fi a zecea ediție a acestui eveniment și sperăm că putem să îl ridicăm la rang de județ, deci să nu avem numai din oraș parteneri, ci toate restaurantele din județ să vină cu oferta lor cea mai bună, cu prețuri accesibile pentru localnici și pentru turiști”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert, marți, într-o conferință de presă.

„Este a IX-a ediție la Joia gurmanzilor. (...) Anul acesta, față de anii precedenți parcă sunt mai multe restaurante care s-au înscris și parcă interesul este mai mare”, a spus și președintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurante din Sfântu-Gheorghe (SVESZ), Kovács István.

Printre unitățile participante se numără Restaurantul Hotelului Best Western Park, Restaurantul Central de lângă Primărie, Restaurantul Castel, Restaurantul Korzó Irish Pub, Restaurantul Ganesa, INdiVINO, Tribel, Hanul Gulyas din Chichiș, Șugaș, Mohó Pub sau Kolcza.

Reprezentanții restaurantelor au participat marți la o conferință de presă, context în care au salutat inițiativa organizării acestui eveniment, care la fiecare ediție își dovedește beneficiile în a aduce clienții înapoi în restaurante.

„Prin organizarea evenimentului „Joia gurmanzilor” ne dorim să ademenim clienții noștri în restaurante. Noi oferim ce avem mai bun, iar clienții să revină în restaurante. Aproape că nu mai avem mijloace de transport destule. Așa s-a lenevit clientela, că trebuie mai mult să livrăm la domiciliu decât să ne ocupăm de clienți în restaurante”, a declarat reprezentatul restaurantului Tribel, Tribel István.

Regulile evenimentului spun că reducerea nu se va aplica băuturilor, comenzilor livrate la domiciliu şi nici „Meniului zilei”. Fiecare restaurant participant are un program propriu în care desfășoară activitatea din „Joia gurmanzilor”, drept pentru care este util să vă interesați la fața locului despre astfel de detalii.

Evenimentul gastronomic care devine tot mai popular este organizat anual în preajma intrării în Postul Paştelui.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.