SOCIAL 9 mai 2018

VIDEO Dans în sala de operații a Spitalului Județean Covasna, ajuns viral pe internet

de Iulia Drăghici - Taraș | 46533 vizualizări

Videoclipul a fost văzut de peste 45.000 de persoane în doar câteva zile

Un videoclip inedit postat la sfârșitul săptămânii trecute pe pagina de Facebook a Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe a adunat în doar patru zile peste 45.000 de vizualizări. Producția, care răspândește importanța spălatului pe mâini în rândul personalului medical, a fost realizată printr-o colaborare între Cercul de Dans al Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, Spitalul Județean „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, firma Emlékgyár și Asociația Love To Dance.

Mesajul publicat în trei limbi, română, maghiară și engleză „Este în mâinile tale! Salvează vieți, spală-te pe mână. Igiena mâinii tale contează” a cucerit interesul internauților în special datorită modalității cu totul inedite prin care acesta a fost transmis. Cei 12 dansatori din echipa de performanță One Beat a Cercului de Dans al Palatului Copiilor și coregrafa acestora, Molnár Enikő s-au dezlănțuit într-o sală de operații pe ritmurile unor melodii moderne și pe coregrafia care atrage atenția asupra igienei mâinilor.

„Sunt foarte mândră că am făcut o astfel de colaborare”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna,  coregrafa și realizatoarea proiectului, profesoara de la Palatul Copiilor, Molnár Enikő.

Același entuziasm în realizarea proiectului îl dovedește și managerul Spitalului, András -Nagy Robert, care ne-a spus că este încântat de rezultat.

„Solicitarea a venit chiar de la spital. Ei au vrut să realizeze un videoclip pentru a promova în rândul personalului importanța spălării mâinilor. Este important și faptul că spălatul mâinii are efect doar dacă respecți pașii stabiliți prin ghidurile și prin protocoalele WHO. Această idee este accentuată prin dans, iar acești pași sunt preluați în coreografia videoclipului.

A fost un experiment inedit și mă bucur că am lucrat într-o echipa super cu cei de la Emlékgyár. Copiii au fost încântați și abia așteaptă alte proiecte asemănătoare, mai ales că cel de față a fost un succes cu multe vizualizări”, ne-a spus managerul spitalului județean.

Videoclipul a fost filmat duminică, pe 29 aprilie, în incinta spitalului. Rezultatul a fost publicat pe Facebook pe 5 mai și apreciat în câteva zile de peste 620 de persoane, distribuit de peste 430 de ori și văzut de peste 45.000 de ori – un succes pe care mulți specialiști în marketing și social media îl râvnesc.

 

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.