SOCIAL 8 septembrie 2017

VIDEO: Cum stau școlile covăsnene cu autorizațiile ISU și cele sanitare

de Covasna Media | 883 vizualizări

Mai sunt unități de învățământ în județ care nici de data asta nu încep anul școlar cu toate autorizațiile puse la punct

Cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar, 62 de clădiri de școli din județ sunt încă neautorizate de ISU și 2,25% din totalul unităților de învățământ nu au autorizații sanitare de funcționare. Datele oficiale nu sunt chiar îngrijorătoare spun, însă, autoritățile.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Covasna au prezentat joi, 7 septembrie, la întâlnirea generală a directorilor, desfășurată la Colegiul Național Székely Mikó din Sfântu Gheorghe, situația actuală a unităților de învățământ în ceea ce privește autorizațiile pentru securitatea la incendiu.

În același context, inspectorul școlar general al județului Covasna a vorbit despre situația avizelor sanitare de funcționare a unităților de învățământ.

62 de clădiri de școli, neavizate ISU

La momentul actual, 62 de clădiri ale mai multor unități de învățământ din județul Covasna funcționează fără autorizații, transmit oficialii ISU Covasna. Dintre acestea 25 aparțin grădinițelor, 25 – școlilor generale și 12 – liceelor.

Pentru cei care nu au depus nicio solicitare, termenul pentru obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu este 30 septembrie a.c. După această dată, școlile sunt pasibile de sancțiuni.

„Depuneți toate eforturile să fiți în regulă. Responsabilitatea a ceea ce se întâmplă în școală este a dumneavoastră. (...) La nivel de țară, dacă ne referim la procentaje, suntem undeva la nivelul mediei pe țară la clădiri neautorizate sau chiar stăm mai bine de atât. Totuși, asta nu ne bucură. Am vrea ca toate instituțiile să fie în regulă”, le-a transmis inspectorul școlar general Kiss Imre directorilor covăsneni prezenți la evenimentul de joi.

Patru școli fără autorizații sanitare de funcționare

În ceea ce privește autorizațiile sanitare de funcționare, acesta a precizat că sunt patru unități de învățământ mai mici care încă nu au obținut aceste documente. Acestea sunt în localitățile Racoșul de Sus, Belin, Oituz și Micloșoara.

„La autorizațiile sanitare de funcționare stăm mult mai bine. Procentajul, conform raportărilor, arată că doar 2,25% dintre instituțiile de învățământ nu au această autorizaţie și vorbim de instituții foarte mici, care își vor rezolva, până la urmă, în perioada următoare, problemele. S-ar putea ca peste un an să rămânem cu o singură instituție, la Racoșul de Sus. Acolo nu se poate rezolva problema din cauza apei potabile. În rest, am speranțe mari că problemele vor fi rezolvate curând la Belin, Oituz și Micloșoara, pentru că acestea sunt localitățile unde școlile nu au autorizații. Peste tot se lucrează deja, se amenajează grupuri sanitare, se introduce apa și peste câteva luni se va rezolva”, a mai spus inspectorul școlar general.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.