SOCIAL 20 aprilie 2018

VIDEO Aproximativ 1,5 milioane de lei ar putea ajunge la ONG-urile covăsnene

de Iulia Drăghici - Taraș | 789 vizualizări

Primarul din Sfântu Gheorghe face apel către cetățeni să doneze 2% din impozit

Tot mai puțini locuitori ai municipiului Sfântu Gheorghe donează cei 2% din impozitul pe venit către organizațiile covăsnene. Dacă în urmă cu doi ani, în conturile ONG-urilor a ajuns 65,9% din valoarea maximă a donațiilor, în 2017, procentul a scăzut la 55,63, restul banilor fiind direcționați către bugetul central. În acest sens, primarul din reședința de județ, Antal Árpád a făcut un apel către locuitori să doneze negreșit cei 2% pentru ca acești bani să se întoarcă în comunitățile covăsnene.

În anul 2016, 2% din impozitul pe venitul global ar fi însemnat 1.457.973 de lei - donați de cetățenii din Sfântu Gheorghe către organizațiile neguvernamentale. Din această sumă, s-au donat 946.200 de lei, deci 65,9% din posibilitățile existente. În anul 2017, suma strânsă din donația de 2% ar fi putut ajunge la 1.607.430 de lei, însă suma donată a scăzut la 894.240 de lei, adică 55,63% din total.

„Vreau să lansez o invitație cetățenilor din acest oraș și nu numai de a dona 2% din impozitul pe venit realizat în anul 2017 către organizațiile ne-guvernamentale. (...) Aproape jumătate din suma care putea să ajungă la organizațiile neguvernamentale din acest impozit a ajuns la bugetul central. Eu aș dori ca anul acesta să avem grijă și să donăm această sumă către biserică, organizațiile non-guvernamentale de fiecare cetățean, în funcție de ce preocupări, simpatii are în acest sens. Sunt convins că fiecare cetățean are un domeniu de activitate pe care dorește să îl sprijine, să îl finanțeze. Poate să fie sport, cultură, recreere și așa mai departe”, a spus primarul Antal Árpád joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Formularele se depun la ANAF până cel târziu la data de 25 mai.

În 2017, până la data limită au fost depuse doar 23.443 de formulare de la toată populația județului salariată sau pensionară, potrivit ANAF Covasna.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.