SOCIAL 22 martie 2021

Unitățile de învățământ din Dobârlău, în scenariul roșu

de Daniela Luca | 786 vizualizări

Peste 90 de școli și grădinițe din județ – în galben 

Datele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna arată că scenariul galben va fi aplicat de luni, 22 martie, în 93 de unități școlare din Sfântu Gheorghe, Covasna, Baraolt și în alte 27 de comune și sate din județ. Tot de luni, școlile și grădinițele din Dobârlău și din localitățile aparținătoare intră în scenariul roșu, după ce rata de incidență a depășit 3 la mia de locuitori. Scenariile de funcționare ale unităților de învățământ din localitățile care au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori din acest weekend vor fi schimbate începând de marți, anunță IȘJ Covasna.  

Numărul unităților de învățământ care vor funcționa după scenariul galben, în care sunt deschise grădinițele și merg la școală elevii din ciclul primar, clasele I-IV și cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, a crescut de la 73, câte erau săptămâna trecută, la 93. 

Restul școlilor și grădinițelor din județ, 202 la număr, vor funcționa conform scenariului verde, iar cele din Dobârlău, Lunca Mărcușului, Mărcuș și Dobârlău Vale – conform scenariului roșu. Datele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna arată că vineri aici erau în total șapte infectări COVID-19, iar rata de incidență era 3,07 la mia de locuitori.  

Tot de luni intră în scenariul galben școlile și grădinițele din Aita Mare, Aita Medie, Arcuș, Baraolt, Biborțeni, Bodoș, Căpeni, Micloșoara, Racoșul de Sus, Bixad, Ghidfalău, Angheluș, Fotoș, Hăghig, Iarăș, Sita Buzăului, Crasna, Ciumernic și Zăbrătău. 

La acestea se adaugă și unitățile de învățământ din Ilieni, Sâncraiu, Valea Crișului și Calnic, care după o singură săptămână în scenariul verde, au reintrat în cel galben. 

Totodată, elevii de la școlile din Sfântu Gheorghe, Chilieni, Coșeni, Comandău, Covasna, Moacșa și Pădureni continuă să învețe în scenariul galben. 

După două săptămâni în scenariul III, cel roșu, Școala Gimnazială „Horn Dávid” și Grădinița cu Program Normal din Comandău revin în galben. Aici incidența a scăzut vineri la 2,09, conform datelor publicate vineri pe pagina DSP Covasna, însă aceasta a crescut sâmbătă la 10,44, se arată pe site-ul Ministerului Sănătății. 

În ceea ce privește localitățile care în acest weekend au depășit incidența de 3 la mia de locuitori, cum ar fi municipiul Sfântu Gheorghe, inspectorul școlar general Kiss Imre spune că scenariile vor fi schimbate începând de marți. 

„Practic, la clasele terminale se va aplica scenariul hibrid”, ne-a spus duminică Kiss Imre. 

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în rândul elevilor și cadrelor didactice din județul Covasna, de la începutul celui de-al doilea semestru, a ajuns la finalul săptămânii trecute la 95, conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna. Cazuri active erau atunci 42.  

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.