SOCIAL 14 noiembrie 2023

Un nou apel de donare de sânge pentru un pacient din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 2557 vizualizări

Familia și prietenii roagă comunitatea să vină în ajutorul unui bărbat internat la secția de Hematologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. Donatorii de sânge cu grupa A sunt în special solicitați, dar și posesorii celorlalte grupe sunt așteptați să facă acest gest care poate salva mai multe vieți.

Pacientul în vârstă de 71 de ani se luptă cu boala de mai multe luni și este nevoie de sânge pentru a continua tratamentul.

„Căutăm donatori de sânge și de trombocite (cei care nu sunt la prima donare), mai ales din grupa A, indiferent dacă e negativ sau pozitiv, dar se acceptă şi alte grupe. Ei fac schimb pe grupa care este necesară, pentru tatăl meu, Bartos János, care este internat la spitalul din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, secția Hematologie. Are sindromul mielodisplazic atipic, cronic. Din păcate, se manifestă tare agresiv”, ne-a spus fiica pacientului, Szakács Boglárka Tímea.

Donările pot fi efectuate la orice centru de transfuzii din țară. Este important ca donatorii să menționeze numele pacientului (Bartos János) și grupa sa de sânge (A) la momentul donării.

La Sfântu Gheorghe se poate dona în zilele lucrătoare, între orele 8:00 - 12:00, la Centrul de Transfuzii Sanguine din strada Bánki Donáth nr. 15.

Condiții pentru a dona sânge, conform SJU Covasna: greutate minimă 55 kg; stare bună de sănătate (fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele două săptămâni); mic dejun şi lichide (apă, ceai, cafea, lapte) servite obligatoriu înainte de donare; interzis consumul de băuturi alcoolice cu 48 de ore înainte de donare; interzis fumatul două ore înainte şi după donare.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.