SOCIAL 23 noiembrie 2018

Trei noi case de tip familial în județul Covasna

de Covasna Media | 1075 vizualizări

Locuințele vor costa 750.000 de euro și vor fi date în folosință în septembrie 2019

Trei case de tip familial, două la Baraolt și una la Întorsura Buzăului, vor fi construite în județul Covasna începând din aprilie anul viitor. Aici vor locui copiii care trăiesc în prezent în Centrul de plasament nr. 6 din Olteni. Fundația Sera România va acoperi cea mai mare parte a cheltuielilor.

Până acum soarta celor 50 de copii crescuți în centrul de plasament găzduit de Castelul din Olteni era incertă. De anul viitor însă, aceștia ar putea să devină elevi ai școlilor din Întorsura Buzăului sau din Baraolt, întrucât vor părăsi centrul de plasament și se vor muta în case noi, de tip familial.

„Este o problemă complexă la Olteni. Acum momentan avem 2 instituții, Școala Specială cu 8 copii și Direcția de Protecție a Copilului cu 42 de copii, în total 50 de copii la Olteni. Aș vrea să subliniez și de fiecare dată am spus, primordial este interesul copiilor și dacă este un singur copil atunci interesul lui este primordial. Însă am găsit posibilitatea de a reorganiza activitatea socială de la Olteni. Primul pas, luna asta vom încheia un contract de asociere cu Fundația Sera. Ne-am înțeles verbal și acum urmează să încheiem și un contract în acest sens. Deci Fundația Sera împreună cu noi va construi 3 centre, 2 la Baraolt și 1 la Întorsura Buzăului în total de 750.000 de euro nu numai construcție, ci și echipare și  le vom pune în funcțiune anul viitor în septembrie. (...) În septembrie copiii deja pot să înceapă școala la Baraolt, respectiv la Întorsura Buzăului”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Acesta a mai adăugat că relația cu Fundația Sera România datează încă din 2009, iar de-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în numeroase proiecte. „Avem încredere în ei, avem banii disponibili și dânșii ne-au asigurat această sumă disponibilă și dorim cât mai rapid să putem să începem lucrările. Ei ne-au promis că în timpul iernii o să pregătească toată documentația și în aprilie deja poate să treacă la construire efectiv”, a mai spus Tamás Sándor.

Cota Consiliului Județean este de 23,3%, adică 175.000 de euro, iar Fundația Sera România va contribui cu 575.000 de euro, adică 76,7 % din investiția totală.

Daniela Luca

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.