SOCIAL 21 noiembrie 2022

Toleranța, o cale către pace

de Covasna Media | 873 vizualizări

Săptămâna Educației Globale 2022 a reprezentat pentru elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Sfântu Gheorghe o oportunitate de a demonstra că sunt conștienți de problemele existente la nivel global, că le pasă de acestea și sunt gata să acționeze în sensul promovării unor valori precum: solidaritatea, toleranța, libertatea, egalitatea, respectul pentru tot ce este în jur.

Desfășurate în perioada 14-18 noiembrie sub mottoul „Este lumea noastră, să acționăm împreună!”, activitățile au urmărit, pe de o parte, promovarea păcii și a solidarității sociale. Mai întâi, elevii au confecționat felicitări ce conțineau mesaje pentru pace, cu care s-a realizat o expoziție în holul instituției. Urmărind același obiectiv, în data de 16 noiembrie, cu ocazia Zilei internaționale a toleranței, s-a realizat un flash mob prin care s-a creat simbolul păcii. Prin această acțiune, elevii au putut observa că este nevoie de implicarea fiecăruia pentru a atinge un scop, că orice acțiune personală contribuie la realizarea unei imagini de ansamblu. Pacea și toleranța au fost susținute și prin intermediul unor postere realizate de elevi în limbile română, franceză și germană. 

Pe de altă parte, demersurile au fost îndreptate în direcția creșterii coeziunii claselor de elevi, dezvoltării unor relații armonioase între aceștia. În acest sens, s-a realizat un concurs de pavoazare a claselor având tema „Culorile toamnei”, la care clasa a XI-a C a fost desemnată câștigătoare. De asemenea, au fost realizate „Rețete ale toleranței”, prin care s-au identificat și susținut elementele cheie care pot contribui la crearea unei atmosfere prietenoase în mediul școlar. 

Nu în ultimul rând, în cadrul proiectului educațional „Promovarea incluziunii, diversității culturale și toleranței în educație”, realizat în parteneriat cu Colegiul Național ,,Mihai Viteazul”, Liceul Economic ,,Berde Áron” și Școala Gimnazială „Ady Endre”, s-a urmărit educarea sentimentelor de prietenie, toleranță, a cooperării și dialogului cu elevi aparținând unor alte etnii, religii sau din grupuri defavorizate. 

Coordonator, 

profesor Voicu Cătălina

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.