SOCIAL 29 august 2019

Termen limită pentru absolvenții din 2019 care vor loc de muncă sau șomaj

de Iulia Drăghici - Taraș | 1140 vizualizări

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna anunță că termenul limită până la care absolvenții de studii superioare - sesiunea iunie 2019 se pot înregistra pentru a căuta un loc de muncă şi pentru a beneficia, ulterior, de indemnizație de șomaj este 29 august a.c.. 

Documentele se pot depune atât la sediul central din Sfântu Gheorghe, dar și la punctele teritoriale AJOFM din Târgu Secuiesc, Baraolt, Covasna și Întorsura Buzăului. 

Pentru înregistrare, absolvenții trebuie să depună următoarele documente: actul de identitate, în original şi copie; certificat naștere, în original şi copie; adeverinţă de la Administraţia Finanţelor Publice; adeverinţă medicală cu menţiunea „apt de muncă” sau eventuale restricţii medicale; actele de studii şi calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ, în original şi copie.

Nerespectarea termenului de înscriere în evidențele A.J.O.F.M. Covasna duce la pierderea dreptului la indemnizaţia de şomaj”, anunță AJOFM, printr-un comunicat de presă transmis redacției Observatorul de Covasna. 

La sfârșitul lunii iulie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna erau înregistrați 2.738 șomeri (din care 1.284 femei), rata șomajului fiind de 3,18 %. Tot statistica AJOFM Covasna arată că în luna iulie a.c., ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, 172 persoane, dintre care 104 femei, și-au găsit locuri de muncă. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.