SOCIAL 14 iunie 2018

Terapie subacvatică gratuită la Dalnic pentru copiii cu deficiențe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1323 vizualizări

Activitățile îmbină terapia asistată de animale cu terapia prin muzică

Centrul de Cercetări Subacvatice din Dalnic revine cu un proiect inedit în sprijinul copiilor cu deficiențe din județele Covasna și Brașov.

În această vară și până în septembrie, peste 120 de copii cu diferite tipuri de deficiențe din Brașov și Covasna vor avea șansa de a lua parte la activitățile de terapie gratuită prin proiectul „Dr. Peștișor – terapeutul copiilor”. Proiectul aparține Centrului de Cercetări Subacvatice din Dalnic, județul Covasna. Inițiativa este finanțată de Fundația Orange, prin programul „Susține un ONG!”, ediția 2018.

Sesiunile, care se vor desfășura pe toată durata verii și în luna septembrie, vor îmbina terapia asistată de animale, pentru care se vor folosi pești Koi și carași aurii, cu meloterapia (terapie prin muzică) și unele elemente de hidroterapie.

Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți calitatea vieții și de a dezvolta abilitățile de comunicare și relaționare pentru copiii cu deficiențe, precum tulburări de spectru autist, sindrom Down, deficiențe senzoriale și fizice, dificultăți de cunoaștere și învățare, dar și altele.

Perioada în care activitățile instituțiilor de stat, inclusiv cele ale școlilor, sunt reduse sau întrerupte, este un moment bun ca părinții copiilor cu deficiențe să îi aducă pe cei mici la centrul nostru și să participe împreună cu ei la activitățile pe care le propunem. Am văzut de-a lungul timpului ce înseamnă pentru un copil cu deficiențe terapia acvatică și, chiar dacă e mai puțin cunoscută la noi în țară, efectele lucrului cu emoțiile lor, într-un mod constructiv, produce treptat efecte extraordinare asupra modului în care cei mici se integrează într-un grup, comunică și relaționează cu ceilalți”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, Szabó Jenő, Managerul Departamentului de Terapii Speciale de la Centrul de Cercetări Subacvatice.

Conform informării de presă, proiectul a câștigat una dintre cele 6 finanțări de 32.000 lei de anul acesta, oferite de Fundația Orange prin concursul „Susține un ONG!”. Prin concurs, angajații Orange sunt încurajați să propună și să coordoneze, alături de un ONG partener, proiecte de filantropie în care cred.

„Am prezentat proiectul în concursul „Susține un ONG” și am câștigat o finanțare pentru Dr. Peștișor. Cu ajutorul lui Dr. Peștișor, copiii cu deficiențe din Brașov și Covasna vor experimenta senzații noi, care sperăm să le îmbunătățească starea fizică, psihică și emoțională”, a spus Smazenka Ferencz András, angajat Orange, câștigător al concursului de finanțare „Susține un ONG!”.

Peste 2000 de familii din Brașov și Covasna au în grijă unul sau mai mulți copii cu diferite tipuri de deficiențe, care au nevoie de terapie periodică. La centrul din Dalnic, cei care vor lua parte la activități se vor bucura de sprijin din partea unor profesioniști licențiați în psihopedagogie specială, cu experiență de peste 10 ani în învățământul special, dar și de bazine speciale pentru terapie și aparatură adaptată nevoilor lor.

Centrul de Cercetări Subacvatice din Dalnic este o organizație nonprofit, înființată cu scopul de a aplica terapii eficiente pentru copii și adulți cu deficiențe, centrate pe incluziunea în societate a persoanelor cu posibilități reduse din zone rurale, familii dezavantajate, minorități, etc. Peste 2.000 de persoane au luat parte la activitățile derulate de Centru, de la înființare până în prezent.  

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.