SOCIAL 8 noiembrie 2019

Temnițele comuniste din perspectiva Părintelui Valerian Grecu

de Daniela Luca | 4080 vizualizări

Intrarea la conferință este liberă 

Părintele Valerian Grecu va susține duminică, 10 noiembrie, o conferință intitulată „Suferința mărturisitoare ca binecuvântare, izvor de iubire și școală a sfințeniei”. Monarhul care și-a petrecut aproape cu sfert din viață în temnițele comuniste va împărtăși cu cei prezenți din experiența sa. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural Covasna.

Conferința este organizată de către Episcopia Covasnei și Harghitei, Paraclisul Spitalului de recuperare cardiovasculară-Covasna, în colaborare cu Asociația Studenților Creștin-Ortodocși, Filiala Brașov. Evenimentul va fi moderat de pr. Cristian-Anthonio Pintrijel, duminică, 10 noiembrie, începând cu ora 16:00, la Centrul Cultural Covasna.

În prezentarea evenimentului se arată că părintele Valerian Grecu este martor și mărturisitor luminos al unui fragment din istoria însângerată a României, când „pușcăriile s-au transformat în catedrale”. El a petrecut 24 de ani în închisorile de la Gherla, Jilava, Aiud, Galați, Tecuci, Bârlad, Poarta Albă, Râmnicu Sărat, coloniile din Balta Mare, Periprava, Dumbrăveni. A cunoscut astfel personalități ale ortodoxiei românești precum părintele Arsenie Boca, Ioan Iovan, Ilie Lăcătușu, Dimitri Bejan și alții. 

Organizatorii transmit că intrarea la conferința „Suferința mărturisitoare ca binecuvântare, izvor de iubire și școală a sfințeniei” va fi liberă. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.