SOCIAL 26 aprilie 2020

Sute de pachete cu alimente și medicamente, livrate în timpul stării de urgenţă

de Covasna Media | 1386 vizualizări

Începând cu 23 martie, aproape 80 de pachete de produse alimentare de bază și produse de igienă au fost livrate la domiciliu, iar în peste 110 cazuri medicamente au fost livrate persoanelor în vârstă de peste 65 de ani din Sfântu Gheorghe.

De la sfârșitul lunii martie, Primăria Sfântu Gheorghe oferă persoanelor în vârstă care trăiesc singure şi au nevoie de ajutor sau celor care nu își pot părăsi locuinţele pozibilitatea de a solicita achiziționarea de produse alimentare și de igienă și livrare gratuită la domiciliu. Se primesc în medie 3-4 solicitări de pachete pe zi, acestea fiind livrate de organizații neguvernamentale care activează în oraș.

Pentru a achiziționa produsele alimentare sau de igienă, sunați la unul dintre următoarele numere de telefon: 0783 017 987 sau 0787 298 147 (de luni până vineri între orele 9-15).

De asemenea, Primăria Sfântu Gheorghe a găsit o soluție pentru preluarea și livrarea medicamentelor pe bază de reţetă pentru cei cu vârsta peste 65 de ani, care au un handicap sau se află în izolare la domiciliu. Medicamentele sunt preluate şi livrate acasă de medicii stomatologi din cabinetele şcolare. Până în prezent, 80 de rețete au fost preluate, iar în 36 de cazuri, alt tip de medicamente au fost livrate în case pentru persoanele în vârstă și pentru cei aflați în izolare la domiciliu.

Oricine dorește să beneficieze de acest serviciu poate anunţa telefonic la 0787 248 463 (de luni până vineri între orele 12-18). Dacă este necesar, medicii stomatologi merg și la medicii de familie pentru a prelua rețeta scrisă, iar apoi, după înlocuirea lor, livrează medicamentele acasă.

Toate aceste măsuri au fost luate de municipalitate pentru a preveni răspândirea coronavirusului și pentru a proteja persoanele în vârstă care nu-și pot părăsi locuințele.

Sursa: Comunicat de presă Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.