SOCIAL 22 decembrie 2017

Sute de cadouri împărțite de Moș Crăciun la Ozun

de Iulia Drăghici - Taraș | 1347 vizualizări

Peste 400 de daruri au ajuns la copiii din localitate și alte peste 550 de pachete vor fi distribuite la persoanele nevoiașe

De 13 ani negreșit, autoritățile locale din Ozun, ajutate de persoane fizice și de firme, îl aduc pe Moș Crăciun în parcul din fața Primăriei. Bătrânelul nu vine degeaba, ci cu tolba plină. Astfel, și anul aceste, pe 20 decembrie, 415 copii din comuna covăsneană au primit cadourile mult-așteptate, iar alte peste 550 de pachete urmează să fie distribuite la persoanele nevoiașe de către „spiridușii moșului”, respectiv angajații primăriei.

„Timp de 13 ani, în fiecare an, organizăm strângerea fondurilor bănești pentru a achiziționa niște pachete cu dulciuri pentru preșcolarii și școlarii din comuna Ozun. Acum am avut 415 cadouri. (...) În afară de acestea, încă 550 de pachete cu alimente vor ajunge la persoanele vârstnice de peste 75 de ani, dar și pentru familiile nevoiașe”, a declarat joi, pentru „Observatorul de Covasna”, primarul comunei Ozun, Ráduly István.

Acesta a ținut în mod expres să le mulțumească locuitorilor comunei, dar și societăților comerciale care au făcut donații pentru organizarea acestui eveniment.

„Noi nu solicităm niciun fel de sponsorizare la niciun eveniment organizat în Ozun, cu excepția acestor pachete. Credeți-mă, anul trecut am primit 17.000 de lei, iar în acest an peste 20.000 de lei pentru această acțiune. Donatorii sunt și persoane fizice, chiar dacă vorbim de sume de 100, 150 de lei și sunt și societăți comerciale cu sediul în comuna Ozun sau cu care noi am conlucrat în cursul anului. Sunt firme care au dat 4.000, 5.000, 2.000 de lei, fiecare cum a putut. Nu am obligat pe nimeni. Ne bucurăm să vedem că pe măsură ce se apropie Crăciunul se adună și banii în contul dedicat acestei acțiuni”, ne-a mai spus primarul Ráduly István.

În ceea ce privește pachetele pentru bătrâni și săraci, primarul ne-a spus că listele cu beneficiari se întocmesc pe baza numelor primite de la preoții din comună, de la profesori și chiar de la consilierii locali. În ultima ședință ordinară din an, lista finală se votează în Consiliul Local, iar cu câteva zile înainte de Crăciun, angajații și muncitorii de la primărie, precum și consilierii pornesc prin comună și distribuie pachetele cu alimente.

„Consider că acest gest din partea Primăriei și Consiliului Local Ozun este foarte binevenit într-o comunitate unde cetățenii se respectă între ei și mai ales, în ajun de Crăciun. Toată lumea vorbește despre dragoste și dăruire, iar noi, cei de la conducere așa putem să fim liniștiți sufletește, dacă știm că în UAT Ozun în fiecare familie ajunge măcar un cadou”, a încheiat Ráduly István.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.