SOCIAL 21 decembrie 2020

Surpriză pentru cei care sunt singuri de sărbători

de Daniela Luca | 744 vizualizări

Peste 100 de vârstnici din Sfântu Gheorghe au fost vizitați sâmbătă de voluntari 

Cinci echipe a câte trei voluntari de la Serviciul de Ajutor Maltez au vizitat sâmbătă peste 100 de bătrâni care se luptă zilnic cu singurătatea și care aproape că nu mai au pe nimeni care să îi întrebe de sănătate. Deși în acest an a luat o altă formă din cauza pandemiei, „Crăciunul vârstnicilor solitari” a fost o surpriză plăcută pentru cei cărora voluntarii le-au bătut la ușă, spun organizatorii. Totodată, Serviciul de Ajutor Maltez a reușit să colecteze aproximativ 800 de cadouri în cutii de pantofi, care sunt distribuite zilele astea familiilor nevoiașe din tot județul. 

Cele cinci echipe au vizitat în cursul zilei de sâmbătă 102 vârstnici singuratici din reședința de județ, conform coordonatorului voluntarilor Serviciul de Ajutor Maltez, Székely Róbert. 

„În anii trecuți mereu am invitat vârstnicii și copiii făceau o scenetă, recitau poezii, cântece, dar pe lângă asta era și o echipă voluntară din partea Casei de Cultură „Kónya Ádám” care inventa ceva amuzant pentru vârstnici, iar după aceea aveam niște pachete pentru vârstnici, îi serveam cu ceai și prăjituri. Anul acesta n-am reușit să facem acest lucru și totuși am pregătit pachetele pentru ei. Tinerii voluntari au avut rolul de Moș și s-au dus la fiecare vârstnic. Ei le-au recitat câte o poezie, le-au dat pachetele pe care le-am făcut pentru ei. Acestea au conținut și produse alimentare, dar și pentru igienă personală, cum ar fi dezinfectant, măști. Noi ținem legătura cu vârstnicii pe tot parcursul anului, în Advent, dar și de Paști îi vizităm. De data aceasta ei n-au știut că voluntarii o să vină. A fost o surpriză. Voluntarilor aceste momente le dau putere, îi motivează să vor să meargă mai departe și să își dedice timpul liber unor astfel de cauze”, ne-a spus coordonatorul voluntarilor, Székely Róbert. 

Acesta a precizat că cei care cunosc vârstnici singuratici sau familii care au nevoie de ajutor pot să ia legătura cu Serviciul de Ajutor Maltez (tel. 0735 226 690). Totodată, voluntarii spun că ar trebui ca fiecare dintre noi să fie mai atent la vârstnicii care nu mai au pe nimeni și să le întindem o mână de ajutor, măcar acum, de sărbători, când se simt și mai singuri decât de obicei.  

Totodată, luna aceasta Serviciul de Ajutor Maltez a reușit să colecteze aproximativ 800 de cadouri în cutii de pantofi, în cadrul campaniei „Christmas Challenge. Let's Win Together”. Darurile sunt distribuite zilele astea familiilor nevoiașe din tot județul Covasna. 

Székely Róbert ne-a spus că cinci dintre cele mai active clase de elevi care sau implicat în campania de ajutorare au câștigat prin tragere la sorți câte un teambuilding gratuit care va fi organizat în vară de voluntarii Serviciul de Ajutor Maltez. 

Sursă foto: Facebook/Máltai Szeretetszolgálat Sepsiszentgyörgy - SAMR Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.