SOCIAL 25 octombrie 2018

Supraviețuitor de la Colectiv, în eveniment In Memoriam la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1981 vizualizări

Miluță Flueraș este invitatul celei de-a treia ediții ReCreAct

 

ReCreAct, evenimentul creat de Luiza Zan, care îmbină muzica și politica într-o serie de conferințe cu invitați speciali din sfera publică, revine în 5 noiembrie la Sfântu Gheorghe cu cea de-a treia ediție. Invitatul acțiunii este unul dintre supraviețuitorii incendiului din clubul bucureștean Colectiv, fotograful Miluță Flueraș.

Seria conferințelor desfășurate bilunar, marțea, la Ceainăria Tein din centrul municipiului Sfântu Gheorghe revine în fața publicului cu un eveniment special, după cum au anunțat organizatorii la finele celei de-a doua ediții, de marți, 23 octombrie a.c..

În 5 noiembrie va fi o ediție extrem de specială pentru mine și pentru toți ce care am pierdut pe cineva în Colectiv. O să fie o ediție dedicată nu doar comemorării momentului, nu doar reamintirii momentului fatidic, ci și o ediție dedicată ideii de implicare activă pentru că Colectivul a însemnat imediat după aceea înființarea unui grup mare de acțiune civică, Corupția Ucide și schimbarea unor mentalități, schimbarea unui Guvern. A însemnat ceva extrem de important și despre asta vom vorbi cu un om care a fost acolo, care a fost în linia întâi și nu doar atât, vom avea decorul care să ne aducă aminte de asta”, a declarat marți seara, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, inițiatoarea ReCreAct, Luiza Zan.

Invitatul ediției a treia a fost dezvăluit, la fel ca la edițiile precedente, la finele celei mai recente ediții. Marți, 23 octombrie, ReCreAct i-a avut ca invitați speciali pe politologul și totodată realizatorul festivalului de film de la Râșnov, lectorul universitar Dr. Dan Lazea, de la Facultatea de Științe Politice București și pe José Almar, dansator, instructor de tango argentinian și muzician din Buenos Aires, Argentina.

Pe lângă faptul că s-a cântat și vocea lui José Almar, caldă și totodată puternică, însoțită de acordurile de chitară a lăsat audiența fără suflare, discuțiile despre politică au fost de asemenea interesante, dar mai ales interactive.

S-a vorbit despre ideologii, despre legitimitate, despre cum votează oamenii și de ce aleg variante nefericite, dar și despre sfaturi pentru adolescenți - adulții de mâine, nevoia de implicare civică, importanța acesteia într-o democrație sănătoasă și multe altele.

„Mă bucur să constat că noi am învățat din experiența primului eveniment ReCreAct. Eu zic că a fost mai interactiv decât primul și mergem în direcția bună și abia aștept, abia aștept!, să se întâmple următorul. Abia aștept!”, ne-a mai spus amfitrioana evenimentului, Luiza Zan.

Prima ediție ReCreAct a avut loc în 2 octombrie a.c.. Atunci, invitatul special al evenimentului a fost Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății și fondatorul MagiCAMP.

ReCreAct este un proiect realizat sub egida Platformei Civice RO100 din Sfântu Gheorghe.

 

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.