SOCIAL 26 martie 2020

VIDEO Strângere de fonduri pentru dotarea personalului de pe ambulanțe cu viziere de protecție

de Iulia Drăghici - Taraș | 3276 vizualizări

Acestea se vor realiza local, cu ajutorul unei imprimante 3D

O nouă inițiativă de strângere de fonduri pentru ajutorarea salvatorilor în lupta cu noul coronavirus a luat naștere în județul Covasna. Acum, Asociația SALVATORE face apel către covăsneni de a dona fonduri pentru crearea și achiziționarea unor viziere de protecție, care să fie oferite asistenților medicali și a medicilor din cadrul serviciului de ambulanță.

Asociația SALVATORE a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta Serviciul Județean de Ambulanță a județului Covasna în lupta împotriva COVID-19 prin achiziționarea unor viziere de protecție.

Vom achiziționa și înmâna viziere pentru protecția asistenților medicali și a medicilor din cadrul serviciului de ambulanță.

Asociația noastră deja a luat legătura cu un start-up local și a comandat fabricarea primelor 100 de bucăți. Fabricarea unei viziere costă 20 RON și în funcție de donații vom avea posibilitatea de a achiziționa și mai multe”, arată apelul lansat online de Asociație.

Siguranța salvatorilor trebuie să fie cea mai importantă în momentul de față”, a punctat președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor, care a  precizat pentru Observatorul de Covasna că vor ca până la 1 aprilie, toți angajații Serviciului de Ambulanță să primească aceste viziere.

Șeful SAJ, Cristian Cimpoi, spune că instituția pe care o conduce a avut parte în ultimul timp de ajutor de la mai multe organizații, firme sau chiar persoane fizice și că, în contextul dat, toate sunt binevenite.

Transmisia virusului se face de la persoane prin generare de aerosoli, iar astfel de viziere oferă o protecție. Ne ajută orice ajutor îl putem avea, pentru că noi suntem în linia întâi. Iar măștile acestea tip viziere oferă o protecție foarte bună”, ne-a spus coordonatorul Serviciului de Ambulanță al Județului Covasna.  

Unul dintre reprezentații start-up-ului spune că de fapt, la bază, compania creează jucării cu ajutorul unei imprimante 3D, dar că, văzând criza prin care trece sistemul medical, a decis să se implice astfel.

Noi suntem un start-up, care deja fabrică jucării. Am ales să ne implicăm, mai ales că am văzut și alte inițiative din țară, care, la fel, au imprimante 3D și au venit în ajutor. Nu am vrut să stăm deoparte și am zis că trebuie să facem ceva”, ne-a spus Kristo Kinga.

Cei interesați să sprijine acțiunea, trebuie să știe că donațiile se pot face prin transfer bancar, cu specificare: „donație”.

Banca BRD, cont IBAN:

RO20 BRDE 150S V285 2209 1500

 

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.