SOCIAL 7 aprilie 2020

Spitalul Județean primește sprijin financiar de la o bancă

de Daniela Luca | 3547 vizualizări

Banii vor fi cheltuiți pentru echipamentele și materialele necesare cadrelor medicale  

OTP Bank România a anunțat că direcționează 600.000 lei către trei spitale din țară pentru a le sprijini în lupta împotriva răspândirii și combaterii pandemiei COVID-19. Printre acestea se numără și Spitalul Județean de Urgență „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. Suma donată va acoperi o parte dintre cheltuielile pentru echipamentele și materialele necesare cadrelor medicale. 

OTP Bank România donează 600.000 de lei pentru sistemul medical, iar o parte din suma pentru combaterea pandemiei este direcționată și către Spitalul Județean de Urgență „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, anunță reprezentanții băncii într-un comunicat de presă. 

Donația este destinată pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor vitale pentru combaterea virusului, mai arată sursa citată. 

„Este un gest cât se poate de uman care vine în conformitate cu angajamentul nostru pe termen lung pentru comunitate. Conștientizăm că resursele spitalelor sunt destul de limitate, înțelegem provocările și eforturile medicilor, precum și teama de a deveni pacient și tocmai din acest motiv credem că, sprijinind sistemul medical, putem să ajutăm cel mai bine”, a declarat CEO OTP Bank România, Gyula Fatér.

Totodată, acesta a îndemnat la manifestări de bunăvoință și de solidaritate pentru cei din sistemul sanitar.  

„Prioritățile tuturor s-au schimbat acum și trebuie să acționăm solidar, rapid și decisiv pentru ca această pandemie să se stingă cât mai curând. Paradoxul este că această distanțare socială ne unește de fapt și aș vrea să cred că ne face și mai puternici”, a mai precizat Gyula Fatér. 

De sprijin financiar din partea OTP Bank România beneficiază de asemenea și Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.