SOCIAL 5 decembrie 2019

„Spiridușii” Moșului au umplut Piața Centrală

de Iulia Drăghici - Taraș | 4025 vizualizări

La Sfântu Gheorghe, s-au împărțit peste 1.000 de cadouri 

Seara de Moș Nicolae a fost celebrată într-un mod cu totul special joi în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe. O parte dintre ajutoarele bătrânului care aduce nuielușe copiilor năzdrăvani au venit pe motociclete decorate festiv și luminate de sărbători. De cealaltă parte au stat sufletiștii voluntari ai Asociației Salvatore. Vestea bună este că nuiele nu s-au împărțit, ci doar cadouri, peste 1.000 de pachete. 

Ajutoarele lui Moș Nicolae au ajuns la Sfântu Gheorghe pe motociclete!

Este din ce în ce mai clar că toată lumea așteaptă cu sufletul la gură sărbătorile de iarnă. S-a văzut acest lucru joi, în Ajun de Moș Nicolae, când mii de părinți și copii au venit, la Sfântu Gheorghe, în Piața Libertății, să întâlnească ajutoarele darnicului bătrânel. Și au avut, cei mici mai ales, o seară magică.

Peste 600 de cadouri de la spiridușii Salvatore 

Pe scena din fața Teatrului Tamási Áron a venit, înainte de ora 17:30, echipa Asociației Salvatore cu peste 625 de pachețele cadou. Înainte de venirea moșului, copii au avut parte de un pic de încălzire prin dans. 

De menționat este că în timpul zilei, „spiridușii” Salvatore au fost prin grădinițe, școli, la copii cu dizabilități cu cadouri din partea Moșului. 

Ne-am mobilizat cu 20 de „spiriduși”. Le mulțumesc și lor, dar și voluntarilor de la organizația Ajutor Maltez, care au fost foarte drăguți și au venit și au servit ceai în seara asta, fără să existe o discuție între noi. Dacă există o cooperare, eu spun că se pot face lucruri minunate și pe mai departe”, ne-a spus unul dintre reprezentanții Asociației „Salvatore”, Buna Marika. 

Vorbind despre adevărata semnificație a sărbătorilor, aceasta ne-a spus că toți covăsnenii ar trebui să aibă în vedere că mai mult decât belșug sau cadouri, ele trebuie să însemne „iubire și respect față de semeni. Să nu uităm că în centrul atenției noastre este în primul rând copilul”. 

Zeci de motociclete și ATV-uri împodobite ca pomul de Crăciun 

Puțin după ce a început activitatea Asociației „Salvatore” pe străzile din centrul municipiului și-au făcut apariția în jur de 13 motociclete și 8 AVT-uri, cu aproape 30 de Crăciunei și Crăciunițe, încărcați cu daruri pentru cei mici. 

Huruitul motoarelor a fost acoperit pe alocuri de muzica de sărbători venită din boxa montată pe un ATV, dar cu adevărat impresionant era decorul și felul cum vehiculele erau împodobite. Mai ceva ca brazii de Crăciun. Spectacol pe două și patru roți, nu glumă! 

După ce au dat o tură de centru, s-au întors în Piața Libertății și s-au aliniat frumos în mijlocul acesteia. Mulțimea entuziasmată s-a strâns rapid în jurul lor și astfel a început o nouă acțiune de împărțire de cadouri. Au fost dăruite peste 450 de pachete, 50 de cutii de napolitane, pufuleți, chipsuri, bomboane și multe altele. 

„E extraordinar! Astăzi, cum au trecut minutele, orele, eram foarte nerăbdători și entuziasmați. (...) Mesajul nostru, al motocicliștilor, ATV-iștilor este că le dorim sănătate tuturor oamenilor, dar mai ales locuitorilor din Sfântu Gheorghe și județul Covasna și la mulți ani”, ne-a spus unul dintre spiridușii Moșului, Szánthó Zoltán, de la Asociația Free Adventurer Bikers. 

Năstrușnica idee a fost pusă în practică de Asociația Free Adventurer Bikers și comunitatea ATV-iștilor din Sfântu Gheorghe, respectiv de Clubul Sportiv „Sons of Dracula” din orașul Covasna. 

„Colegul Mark Janos a văzut undeva un videoclip și de acolo ne-a venit ideea. Câteva telefoane și ne-am organizat. A venit comunitatea moto și ATV-iștilor din Sfântu Gheorghe. Sperăm să facem o tradiție din asta, adică ne dorim să organizăm în fiecare an. Dacă Dumnezeu, dar și sponsorii, ne ajută”, ne-a mai dezvăluit Szánthó Zoltán. 

Colaborarea între organizații, secretul evenimentelor de succes 

De fapt, bucuria copiilor veniți să întâlnească ajutoarele Moșului a putut fi amplificată prin organizarea celor două evenimente în paralel, iar acest lucru a fost posibil pentru că a existat o colaborare între asociații, după cum ne-au precizat aceștia. 

Ne-am înțeles și cu motocicliștii și chiar le mulțumesc. La anul, organizațiile non-profit care vor să facă așa ceva ar trebui să se așeze la o masă și să facem un plan de acțiune. O singură asociație acoperă foarte greu această cerință”, ne-a spus reprezentantul Asociației Salvatore, Buna Marika. 

Dar dincolo de darurile pe care le-au primit, cei mici s-au bucurat mai degrabă de șansa de a-l privi pe „bătrânelul” venit să aducă darurile în ochi, de a-i spune o poezioară, dar și de a face fotografii, lângă sau pe motocicletele împodobite. 

Pe de altă parte, și părinții au fost bucuroși că au avut șansa de a le oferi micuților amintiri de neuitat. 

„A fost o activitate foarte frumos organizată, spre bucuria copiilor. Toată lumea s-a simțit bine. Păcat de înghesuiala asta și că oamenii nu știu să aprecieze că le vine rândul”, ne-a spus o mămică pe care am întâlnit-o în preajma Moșilor motocicliști. 

Mi se pare o idee foarte bună, respectabilă, venită din partea unor oameni care vor să schimbe ceva în mentalitatea oamenilor, dar, din păcate, nu suntem destul de educați. Ar trebui să învățăm că dacă dăruiești, atunci trebuie să dai și ceva înapoi. În cazul acesta este vorba despre respect și bun simț”, ne-a spus o altă mămică pe care am întâlnit-o lângă scena Salvatore. 

După ce mulțumea s-a risipit, ajutoarele lui Moș Nicolae au rămas în urmă, cu gândul la cei care au făcut posibil aceste acțiuni, respectiv partenerii și sponsorii care au ajutat la alcătuirea pachetelor, și cărora organizatorii le-au transmis mulțumiri și gânduri calde. 

Câțiva dintre motocicliști au luat drumul Covasnei, pentru că au promis și copiilor de acolo că îi vor întâlni în centrul orașului. 

Acum, nu ne mai rămâne acum decât să ne gândim la adevărata semnificație a sărbătorilor de iarnă, care nu e fuga prin magazine și agitația dintre rafturi, ci anume de bucuria de a fi împreună cu cei dragi și de a face ceva pentru aceștia. O lecție pe care Salvatore, Ajutor Maltez și organizațiile de motocicliști și ATV-iști ne-au predat—o joi seară cu prisosință. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.