SOCIAL 3 iunie 2019

Spațiuj comunitar de la Baraolt, rezultatul unui efort comun al covăsnenilor

de Daniela Luca | 1043 vizualizări

Valoarea investiției este de peste 6.000 de lei

Din sumele strânse cu ajutorul Cardului Comunitar în luna aprilie, la inițiativa Fundației Comunitare Covasna, un vechi loc de joacă din Baraolt s-a transformat într-un colțișor de relaxare și mișcare. Spațiul comunitar a fost inaugurat vineri, 31 mai, iar la realizarea acestuia au contribuit și tinerii din zonă.

Aparatele de fitness pentru exterior care au fost montate în noul spațiu comunitar de la Baraolt au fost achiziționate din fondurile strânse la acțiunea „Pedalează pentru un scop bun” în 2015, informează Fundația Comunitară Covasna.

Spațiul Comunitar este cea de-a doua investiție publică a Fundației Comunitare Covasna în Baraolt, iar valoarea lucrărilor și bunurilor se ridică la 6.300 lei, bani proveniți din fondul Cardului Comunitar.

Spațiul Comunitar de pe Calea Trandafirilor a fost îmbunătățit cu o masă nouă cu bănci, aparate de fitness pentru exterior, obiectele vechi au fost revopsite, iar locul a prins culoare când au fost plantate flori și tufișuri printr-o acțiune comunitară.

Conform Fundației Comunitare Covasna, implementarea acestui proiect de la Baraolt a fost susținută și de o serie de parteneri privați, cărora li s-au alăturat inginerul forestier Egyed Csaba, dar și elevii școlii  „Gaál Mózes” și a liceului „Baróti Szabó Dávid”.

În total, în 2018, Fundația Comunitară Covasna informează că a investit în această microregiune un total de 40.553 de lei în programe comunitare. Printre acestea se numără spațiul comunitar, excursii școlare sprijinite, burse, puieți de pomi fructiferi nativi, recompensa pentru un utilizator loial de card și sprijin special pentru cazurile sociale.

Organizația a anunțat că în luna aprilie, peste 11 mii de lei, banii acumulați în fondul provenit din programul „Card Comunitar”, vor fi folosiți în scopul finanțării unor inițiative locale. O parte din sumă va fi direcționată pentru sprijinirea copiilor talentați, iar altă parte a fost folosită pentru crearea Spațiului Comunitar în Baraolt.

Programul „Card Comunitar” a fost lansat la Sfântu Gheorghe în luna august 2011, în scopul sprijinirii inițiativelor locale prin introducerea unui card de fidelitate ce poate fi folosit în magazine sau alte unități, care oferă produse preponderent locale.

Prin utilizarea acestui card, cumpărătorul beneficiază de 1% discount pentru produsele achiziționate, iar magazinul partener dublează această valoare, contribuind astfel cu încă 1% la fondul comunitar operat de Fundaţia Comunitară Covasna. Suma strânsă prin folosirea cardurilor comunitare este apoi folosită pentru susținerea  inițiativelor comunitare, proiectelor civile sau în scopul susținerii talentelor.

Sursă foto: Facebook/Háromszéki Közösségi Alapítvány, Covasna Community Foundation.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.