SOCIAL 18 iulie 2016

Sindicatul Poştaşilor sprijină transferarea clădirii Poştei din Sfântu Gheorghe în patrimoniul local

de Agerpres | 945 vizualizări

Conducerea Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România sprijină transferarea clădirii Poştei Centrale din Sfântu Gheorghe în patrimoniul oraşului, cu condiţia acordării, la schimb, a unui imobil corespunzător, care să ofere condiţii optime atât pentru angajaţi, cât şi pentru cetăţenii care apelează la serviciile acestei instituţii.

Preşedintele Sindicatului, Matei Brătianu, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că actualul sediu al Poştei din Sfântu Gheorghe este „mizerabil” şi păgubos din punctul de vedere al costurilor de funcţionare şi întreţinere, prin urmare un schimb de clădiri ar fi avantajos, cu atât mai mult cu cât autorităţile locale doresc acest lucru.

În context, Brătianu a opinat că Poşta Română ar trebui să se debaraseze şi de alte clădiri „frumoase, dar nefuncţionale”, cum ar fi cele din Braşov sau Timişoara.

„E mizerabil (referire la Poşta din Sfântu Gheorghe – n.r.), sunt condiţii proaste, camere înalte, întreţinerea costă mult. Avem multe clădiri din astea în România, în care oamenii stau în condiţii proaste, care costă mult şi, mai devreme sau mai târziu, cineva va veni să cumpere Poşta şi se va trezi cu o zestre formidabilă şi va vinde. Poşta din Braşov e frumoasă, dar degeaba, e nefuncţională. Poşta din Timişoara e un monstru pe patru străzi. Aş vinde mâine şi aş duce oamenii să lucreze în condiţii moderne. Sunt de acord, dacă se găseşte o clădire corectă care să fie dată în schimb de proprietate (la Sfântu Gheorghe – n.r.), fără niciun fel de rezervă sunt absolut deschis. Şi, repet, pentru că oricum va veni cineva să cumpere Poşta şi primul lucru va fi să vândă tot ce se poate vinde”, a spus Matei Brătianu.

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe s-au arătat în repetate rânduri nemulţumite de felul în care arată sediul Oficiului Judeţean de Poştă Covasna, precum şi de condiţiile improprii în care îşi desfăşoară activitatea această instituţie.

Primarul Antal Árpád a menţionat că Oficiul Poştal funcţionează într-o clădire monument istoric, care se degradează pe zi ce trece, iar autorităţile locale ar dori să o reabiliteze şi să îi dea o altă destinaţie, dar negocierile cu conducerea companiei Poşta Română trenează de ani buni.

„Este vorba despre un monument istoric important care aproape se dărâmă”, a declarat primarul Antal Árpád. Clădirea a fost construită în anul 1907, iar o perioadă a găzduit hotelul „Hungaria”.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.