SOCIAL 30 august 2019

Siguranța elevilor și cazul Caracal, pe masa Consiliului Local

de Daniela Luca | 1134 vizualizări

Consilierii spun că părinții se tem pentru copiii lor 

Securitatea elevilor de la unitățile de învățământ din reședința de județ a fost adusă în discuție joi, 29 august, în cadrul ședinței ordinare a Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Unul dintre consilieri a subliniat nevoia unor măsuri suplimentare pentru a preveni situațiile neplăcute. 

Mai sunt aproximativ 10 zile până la începerea unui nou an școlar, iar în contextul evenimentelor care au zguduit toată țara, siguranța copiilor îi preocupă din ce în ce mai mult pe părinții acestora.  

„Pe bună dreptate părinții au intrat un pic în panică. M-am întâlnit cu foarte mulți părinți care întreabă «oare primăria se gândește să ia ceva măsuri?» Dacă începe școala să nu ne trezim nu neapărat să se repete cazul Caracal, nu asta era problema, dar e vorba de agresarea unor copii. Ei se întreabă dacă primăria gândește pentru protecția copiilor niște măsuri în colaborare, bineînțeles cu jandarmeria, cu poliția locală, niște măsuri puțin mai severe să spunem”, a spus consilierul Rodica Pârvan. 

„După ce s-a întâmplat nenorocirea, degeaba acționăm”

De asemenea, un aspect important, spune consilierul, este și siguranța acelor elevi care vin din mediul rural. 

„Asta ar fi o problemă a Consiliului Județean mă gândeam eu, dar mă întreb dacă s-ar putea face ceva în privința reglementării transportului elevilor din mediul rural. Asta a fost problema care s-a pus la Brâncuși și nu numai, dar la liceele tehnologice sunt foarte mulți copii navetiști și vrem să știm dacă Inspectoratul Școlar împreună cu primăria vor putea ține puțin sub control problema aceasta a navetei ca să nu acționăm pompieristic. După ce s-a întâmplat nenorocirea, degeaba acționăm, că vedeți ce se întâmplă. Deci asta era întrebarea, dacă în intervalul rămas se poate apela la sprijinul special al poliției și jandarmeriei pentru protecția copiilor, începând chiar de la copiii mici”, a mai adăugat Rodica Pârvan. 

Viceprimarul Sztakics Éva-Judit a precizat că în acest sens s-au luat deja măsurile necesare, urmând ca acestea să fie aplicate. 

„Tocmai în această săptămână am semnat planul de acțiune care a fost elaborat de către inspectorat împreună cu poliția, cu activitățile, obiectivele propuse și responsabilitățile fiecărei părți. Urmează ca acest plan de acțiune să fie distribuit și unităților de învățământ, un plan de acțiune care privește siguranța elevilor. Eu cred că trebuie să fim precauți, însă chiar nu cred că în zona noastră infracționalitatea este mult mai scăzută din fericire decât în alte zone ale țării și sper să nu avem probleme. Desigur, ne dăm străduința și suntem atenți asupra tuturor posibilităților ce se pot ivi în acest sens”, a punctat Sztakics Éva-Judit. 

Elevii vor începe anul școlar 2019-2020 pe 9 septembrie. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.