SOCIAL 4 august 2017

Sfaturi anti-caniculă, în centrul orașului Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 876 vizualizări

DSP Covasna și Asociația „Salvatore” au ajutat, miercuri și joi, locuitorii orașului Sfântu Gheorghe să lupte împotriva căldurii excesive

Peste 750 de persoane au apelat, miercuri și joi, la ajutorul voluntarilor Asociației „Salvatore” din Sfântu Gheorghe care, împreună cu Direcția de Sănătate Publică a județului Covasna, au instalat în parcul central din Sfântu Gheorghe un cort de prim ajutor.

Cei opt voluntari implicați în acțiunea de miercuri și joi a DSP-ului și Asociației de prim ajutor „Salvatore” au oferit celor peste 750 de persoane care i-au vizitat nu doar sfaturi despre cum să se ferească de caniculă, ci și apă plată sau posibilitatea de a le fi măsurate glicemia și tensiunea arterială.

„Ieri și azi, am desfășurat o activitate la cererea Direcției județene de Sănătate Publică, să venim în ajutorul locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe, pentru că se instalase codul galben de caniculă. Drept pentru care am așezat cortul aici, în centrul orașului, am asigurat apă și, la cerere, am măsurat trecătorilor tensiunea și glicemia. Oamenii s-au interesat și au fost dornici să știe cum este situația lor pe căldura aceasta. (...) Direcția de Sănătate Publică a asigurat permanent apa. Eu mă bucur că am putut să venim în sprijinul oamenilor. (...) Multe persoane au spus că și-ar fi dorit să fie cât mai multe astfel de corturi, în cât mai multe locuri din oraș, chiar le-a plăcut ideea. Doresc să mulțumesc atât DSP-ului că a avut inițiativa aceasta, dar și voluntarilor care, ori de câte ori sunt solicitați, vin la aceste activități care sunt în folosul comunității”, ne-a spus șefa departamentului de marketing și management din cadrul Asociației „Salvatore”, Buna Marika.

Deși cortul nu va mai fi, începând de vineri, în centrul orașului Sfântu Gheorghe, reprezentanții Asociației „Salvatore” oferă și prin intermediul nostru câteva sfaturi pentru protecția împotriva caniculei.

„Am sugera oamenilor să se ferească, totuși, de căldură, să stea cât mai mult în casă sau în zonele umbroase, în parc, să consume lichide, cel puțin doi litri și jumătate, cât mai multe fructe, să se îmbrace în haine albe, iar în intervalul dintre ora 10 și ora 16 să stea prin casă, dacă nu au chiar urgențe”, ne-a mai spus Buna Marika.  

Reprezentanții Asociației „Salvatore” au mai precizat că acțiunea de informare pe timp de caniculă se va repeta cel puțin o dată, vara aceasta.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.