SOCIAL 13 noiembrie 2017

Sfântu Gheorghe, pregătit de venirea iernii

de Iulia Drăghici - Taraș | 1112 vizualizări

Directorul Tega spune că firma și-a făcut toate stocurile pentru deszăpezirea străzilor și trotuarelor din municipiu

Sfântu Gheorghe nu va fi luat prin surprindere de venirea iernii, dă asigurări Máthé László, directorul Tega, compania responsabilă pentru deszăpezirea municipiului.

„Stăm foarte bine la materiale antiderapante. Avem 20 de tone de clorură de calciu, am achiziționat și 100 de tone de sare, avem peste 600 de tone de sort și utilajele sunt pregătite. Cu aceste mașini colectăm în ziua de azi deșeuri biodegradabile. Dacă vine mâine o zăpadă trebuie să schimb și să pun plugul, dar suntem pregătiți. Avem opt pluguri, patru sărărițe, două cisterne pentru clorură de calciu lichid și opt utilaje mici pentru curățarea trotuarelor. La fel ca și în anii trecuți, avem 60 de angajați în dispozitiv. (...) Suntem pregătiți”, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Tega, Máthé László.

În bilanțul publicat în martie a.c., Tega preciza că pentru deszăpezirea străzilor şi trotuarelor din Sfântu Gheorghe, iarna trecută s-au folosit aproape 1.700 de tone de materiale, dintre care 1.350 de tone de material solid și 330 tone de soluție lichidă. Alte trei tone de materiale antiderapante au fost achiziţionate, în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, de cetăţeni direct de la sediile firmei.

Din echipa de lucru a companiei pentru curăţarea străzilor şi trotuarelor din municipiul Sfântu Gheorghe au făcut parte 60 de angajaţi. Conform statisticilor, numărul de intervenţii solicitate s-a dublat iarna trecută, ajungând la 40, de la 21, câte au fost înregistrate anul precedent.

Iarna 2016/2017 a înregistrat 57 de zile cu temperaturi sub zero grade.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.