SOCIAL 24 noiembrie 2017

Sens giratoriu pe Bulevardul 1 Decembrie 1918?

de Iulia Drăghici - Taraș | 2137 vizualizări

Primarul Antal Árpád va lansa pe pagina sa de Facebook un sondaj, prin care vrea să afle de la cetățeni dacă vor sens giratoriu la intersecția bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Gen. Grigore Bălan

Reabilitarea pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, cea mai circulată arteră din orașul Sfântu Gheorghe, va continua și anul viitor, spun autoritățile locale. Dacă până acum s-a lucrat pe partea de la pod și până la semafoarele din intersecția cu Bulevardul Gen. Grigore Bălan, din primăvară, va intra în modernizare partea de la semafor până în Piața Sfântu Gheorghe.

Primarul Antal Árpád a declarat joi, într-o conferință de presă, că va iniția un sondaj online bilingv, pe pagina sa de Facebook, pentru a afla dacă cetățenii ar prefera în zonă un sens giratoriu sau dacă se păstrează intersecția semaforizată.

„Am finalizat lucrările pe Strada 1 Decembrie, pe porțiunea de la pod până la semafor. Dorim anul viitor să începem poțiunea de la semafor până la Piața Sfântu Gheorghe. În documentațiile pe care le-am elaborat există două variante: o variantă cu semafor, așa cum este și acum, la intersecția dintre 1 Decembrie și Grigore Bălan și o variantă cu sens giratoriu. Probabil azi o să întreb cetățenii pe Facebook să vedem cine ce părere are. Ambele variante au, ca totdeauna, avantaje și dezavantaje. Din punct de vedere urbanistic, varianta cu sensul giratoriu este favorabilă pentru că îmbunătățește aspectul orașului. Dezavantajul sensului giratoriu constă în faptul că trebuie mutate un pic mai îndepărtat trecerile pentru pietoni, deci practic pietonii vor avea de ocolit în plus față de situația actuală”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád.

În aceeași conferință, edilul a precizat că majoritatea lucrărilor din oraș au fost finalizate, astfel încât iarna să nu prindă niciun șantier deschis.

„Pe Aleea Înfrățirii trebuie realizat marcajul rutier, iar pe străzile Rândunicii și Grădinarilor lucrările avansează într-un ritm bun. Practic, pe strada Váradi József în partea de sus se va mai lucra anul acesta un pic, nu foarte mult, și pe Tineretului. Nu ne apucăm de nimic nou anul acesta. Vrem să intrăm în iarnă cu străzi cât mai practicabile”, a încheiat Antal Árpád.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.