SOCIAL 1 februarie 2021

Se scumpește taxa la Complexul „Zathureczky Berta”

de Daniela Luca | 1353 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat în cea mai recentă ședință ordinară costul mediu lunar de întreținere al unei persoane vârstnice îngrijite la Complexul „Zathureczky Berta” din reședința de județ. Sumele, în cazul persoanelor dependente, semidependente și pentru Centrul de Zi „Respiro”, au crescut față de anul trecut. 

Astfel, costul mediu lunar de întreținere al unei persoane vârstnice dependente, îngrijite la Complexul „Zathureczky Berta”, va fi anul acesta de 3.159 de lei, în timp de costul pentru o persoană semidependentă va fi de 3.037 lei. Față de anul trecut, prețul a crescut cu 260 de lei în ambele cazuri. 

S-a scumpit și suma pe care trebuie să o plătească beneficiarii serviciului social Centrul de Zi „Respiro”, de la 88 la 100 de lei. 

Pentru persoanele care optează pentru Centrul de Zi, fără cazare de asistență și recuperare, prețul rămâne același ca și anul trecut, 25 de lei. 

Persoanele vârstnice care au venituri și sunt îngrijite în cămin datorează contribuția lunară de întreținere în cuantum de până la 60% din valoarea veniturilor personale lunare. 

Anul acesta, pe lista persoanelor vârstnice fără aparținători figurează 25 de vârstnici, cu 3 mai puțini față de anul trecut, iar pentru 14 dintre aceștia Consiliul Local Sfântu Gheorghe va contribui cu sume între 1.055 și 2.241 de lei lunar, se arată în proiectul de hotărâre aprobat vineri, 29 ianuarie. 

În toamna acestui an, Complexul „Zathureczky Berta” va împlini 18 ani de la înființarea instituției. 

Sursa foto: zathureczky.ro

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.