SOCIAL 18 octombrie 2019

Se fac înscrieri în programul „Câini în grădinițe”

de Daniela Luca | 1638 vizualizări

Acțiunea are ca scop încurajarea adopției 

La începutul acestei săptămâni 120 de copii de la o grădiniță din Sfântu Gheorghe s-au jucat și au mângâiat câțiva căței de la adăpost. Acțiunea a fost una de succes, iar cei mici au fost în al nouălea cer, spun organizatorii. Ei speră ca această inițiativă să nu se oprească aici și așteaptă invitații și de la alte grădinițe din reședința de județ sau din împrejurimi. 

Ideea programului care are rolul de a-i aduce pe copii față în față cu cei mai buni prieteni ai omului și de încuraja adopția le aparține unor voluntarii de la o asociației pentru câini fără stăpân. Cei 120 de copii de la grădinița cu program prelungit „Panseluţa/Arvácska” din cadrul Şcolii Gimnaziale „Gödri Ferenc” au fost primii care s-au bucurat de compania patrupedelor jucăușe și iubitoare de la adăpost. 

„A fost foarte fain. Copiii au fost încântați, fericiți. I-au mângâiat și s-au jucat cu cei doi căței. A fost o experiență foarte bună și pentru noi. Ca primul eveniment de acest gen, eu zic că a ieșit foarte bine. Sperăm că vom putea merge și la alte grădinițe. Încă nu știm unde vom merge, dar așteptăm oferte și de la alte grădinițe din Sfântu Gheorghe și împrejurimi”, ne-a spus voluntara Sebestyén Viola.

Aceasta a adăugat că o astfel de întâlnire durează între o oră și o oră jumătate, în funcție de numărul copiilor. 

„Situația a fost un pic nouă, dar copiii au fost foarte fericiți. Ne-am dori să mergem și în alte părți, dar încă nu am primit invitație”, ne-a spus un alt voluntar, Igyártó Nándor. 

Organizatorii au mai precizat că vor merge la grădiniță cu cel puțin doi câini sănătoși și blânzi, deparazitați și cu vaccinurile la zi.

În primăvara acestui an, inițiativa a fost prezentată în cadrul programului Com'ON Sepsi, iniţiat de autorităţile locale şi Grupul PONT cu scopul de a încuraja tinerii să se implice în viaţa comunităţii locale. În urma votului public, aproape 150 de covăsneni și-au exprimat votul în favoarea acestei idei. Mai mult, și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Covasna, dar și câțiva părinți au subliniat că proiectul ar trebui să aibă continuitate. 

Cei care doresc să se înscrie în programul „Câini în grădinițe” pot să ceară mai multe detalii la numărul de telefon 0747 931 377 - Igyártó Nándor. 

Sursă foto: Toró Attila.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.