SOCIAL 18 noiembrie 2019

Se dă startul faptelor bune la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1573 vizualizări

Covăsnenii pot dona alimente care vor ajunge de sărbători la familiile nevoiașe 

Campania de donare de alimente, „Să cumpărăm cu unul în plus!”, din magazinul Merkur din zona Pieței Centrale este derulată pentru al patrulea an la rând de Asociația de Prim Ajutor din Sfântu Gheorghe, Salvatore. Voluntarii organizației sunt în magazin de miercuri până vineri, de la 14:00 la 18:00, dar și sâmbăta, între orele 10:00 – 13:00.  

Chiar dacă iarna încă nu și-a făcut apariția, voluntarii Asociației Salvatore au început din timp pregătirile pentru sărbători. Ei vor să se asigure că vor reuși să pună zâmbetul pe chipurile a unui număr cât mai mare de oameni, la fel cum au făcut și în anii trecuți. 

În cadrul campaniei, în magazinul Merkur de lângă piața agroalimentară din Sfântu Gheorghe se pot dona atât fonduri, cât și alimente – zahăr, conserve, făinoase, condimente, ulei, ceai, cacao, dulciuri, biscuiți, dar și produse de îngrijire corporală – pastă de dinți, periuțe de dinți, săpun, șampon și altele. 

Bunurile strânse vor ajunge la Mănăstirea Mărcuș, la Centrul de Zi „Boldog Apor Vilmos” din Covasna, la Azilul de bătrâni „Zenobia” din Târgu Secuiesc, dar și la familiile nevoiașe din localitățile Târgu Secuiesc, Ghidfalău și altele.

 „Au venit oamenii și au întrebat când pot să vină și să depună alimente. Tot ca un lucru emoționant pentru mine a fost faptul că în fiecare zi voluntarii mă întrebau când începem campania. Orice aliment e binevenit, cât de mic. Oamenii ar trebui să se gândească la alimente neperisabile – făină, ulei, zahăr, dulciuri”, ne-a spus președintele Asociației Salvatore din Sfântu Gheorghe, Buna Hunor Attila. 

Anul trecut, circa 670 de familii din județ au primit pachete cu donații în preajma sărbătorilor de iarnă. 

„Chiar aș vrea să le mulțumesc locuitorilor pentru că anul trecut a fost o implicare fantastică. Și primarii ne-au ajutat. Pur și simplu ne-au selectat familiile unde într-adevăr am văzut că au nevoie de ajutor și nu se poate exprima în cuvinte acel sentiment când vezi bucuria acelor oameni”, ne-a mai spus Buna Hunor Attila.

Moș Nicolae va veni și în acest an în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe

Asemenea tradiției din ultimii ani, în seara de 5 decembrie, Moș Nicolae își va face apariția din nou la Sfântu Gheorghe, în Parcul Elisabeta din oraș. El se va întâlni cu cei mai cuminți și harnici dintre copii și le va împărți cadouri. 

În aceeași zi, voluntarii asociației vor să împartă dulciuri și bucurii micuților de la Centrul de Zi „Boldog Apor Vilmos” din Covasna. 

În paralel, Asociația Salvatore organizează și o tombolă, unde vor fi puse la bătaie zeci de premii surpriză. Biletele de tombolă, în valoare de 5 lei, vor putea fi procurate de la voluntarii organizației. Extragerea va avea loc în cadrul Târgului de Crăciun. Din fondurile colectate se vor cumpăra produse și alimente care vor ajunge tot la copiii și familiile sărace din județ.

În cadrul Asociației Salvatore activează peste 40 de voluntari, iar în campaniile derulate de ei se adună anual sute de kilograme de produse pentru a fi dăruite celor mai încercați de soartă. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.