SOCIAL 11 ianuarie 2017

UPDATE: Sculptura de gheaţă din Sfântu Gheorghe, vandalizată de elevi - FOTO

de Iulia Drăghici - Taraș | 2342 vizualizări

Primăria cere ajutorul cetăţenilor pentru identificarea făptaşilor

Sculptura de gheaţă din Piaţa centrală a oraşului Sfântu Gheorghe, care reprezenta un balaur şi cifrele anului 2017, a fost vandalizată, marţi, 10 ianuarie, de câţiva elevi, potrivit imaginilor surprinse de camerele video din apropiere. Primăria cere ajutorul cetăţenilor pentru identificarea făptaşilor, precizând că nu va depune plângere împotriva celor vinovaţi.

12

„Văzând imaginile camerelor de supraveghere din zonă, este evident că deteriorarea numerelor 1 şi 7 din sculptura 2017 din faţa dragonului a fost cauzată ieri, 10 ianuarie, în jurul orei 16 de către 4 elevi. Primăria municipiului Sfântu Gheorghe publică acum fotografiile înregistrărilor, cerând ajutorul presei şi al locuitorilor în identificarea elevilor, contactând Biroul de Imagine la numărul de telefon 0267 312 000 sau la adresa de e-mail: varosimazs@sepsi.ro. Deocamdată, primăria nu depune plângere împotriva studenților, mai degrabă le cere să se prezinte personal la sediul Biroului de Imagine al Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 6) pentru clarificarea situaţiei”, arată un comunicat de presă al Primăriei Sfântu Gheorghe.

Biroul de Imagine l-a contactat pe artistul care a realizat lucrarea în legătură cu înlocuirea blocurilor de gheaţă. „Până ce vom primi un răspuns în acest sens, vă mulțumim pentru răbdare”, mai transmite Primăria.

Balaurul înalt de peste doi metri şi jumătate a fost realizat la comanda Primăriei Sfântu Gheorghe, care a dorit să încheie în mod simbolic „Anul imaginii”, un program cultural tematic multianual, dar şi să marcheze într-un mod original intrarea în noul an. Potrivit autorităţilor, sculptura de gheață este inclusă într-un proiect cultural complex, care costă 13.000 de lei.

Sculptura din gheață a fost realizată din 12 blocuri de gheață, iar piesele au fost transportate de la Constanța la Sfântu Gheorghe, unde au fost montate pe scena de piatră din piața centrală. Cu ocazia dezvelirii sculpturii, a fost prezentat și un spectacol de sculptură în gheață, în cadrul căruia artistul Julian a sculptat numărul 2017 din 4 blocuri de gheață.

„Sculptura din gheață este o artă efemeră, rezultatul creației poate fi format de către public, deoarece aceste piese pot fi atinse, astfel, pe lângă vremea călduroasă, «balaurul poate fi învins de către mâinile ce îl mângâie»”, arată un comunicat de presă al primăriei.

Sakany  07Sakany  12Sakany  15

https://youtu.be/vxUmTzaNFyI

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.