SOCIAL 12 martie 2020

Școala Mamei, program al medicilor din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1151 vizualizări

Gravidele vor putea învăța de la experți despre naștere și creșterea copilului 

Medicii de la Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe vor să înceapă anul acesta programul „Școala Mamei”. Aici, gravidele vor putea afla de la experți totul despre naștere și îngrijirea nou-născuților. Deocamdată nu se cunosc detalii despre când va debuta proiectul, dar e o chestiune de luni de zile, spun specialiștii. 

O să facem Școala Mamei, adică o să avem niște cursuri prenatale împreună cu ginecologii și cu moașele. Am discutat și cu ei. (...) Ar trebui să învățăm mamele antenatal să știe și de partea de naștere și de partea de îngrijire a nou-născuților, să facem posibilă o vizită în spital, să vadă unde vor veni, unde vor naște”, a declarat medicul primar pediatrie și medic specialist neonatolog, Gyulai Gabriella, care a punctat că programul va începe în 2020, că în derulare mai sunt doar chestiuni organizatorice și că ar fi vorba de termene de câteva luni de zile până la debutul activităților. 

Este un proiect pe care îl tot discutăm de trei, patru ani”, a spus și managerul András Nagy-Róbert. 

Reprezentanții spitalului au precizat că în prezent există în Sfântu Gheorghe grupuri de sprijin și educație pentru gravide, dar că, în general, discuțiile se derulează doar în limba maghiară. Aceste cursuri se vor adresa viitoarelor mămici indiferent de etnie. 

Dorim să extindem pentru că au nevoie și mămicile care au limba maternă limba română să aibă acces la informații”, a spus și medicul specialist în neonatologie, Ivácson Lilla. 

Anul trecut, la Spitalul Județean s-au născut 1.107 copii din 1077 de nașteri, diferența fiind de la gemeni. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.