SOCIAL 8 iunie 2018

Scandările xenofobe de pe stadioane, motiv de contre între un senator covăsnean și Guvern

de Iulia Drăghici - Taraș | 1292 vizualizări

Senatorul Gheorghe Baciu este nemulțumit de superficialitatea cu care guvernanții tratează interpelările parlamentarilor

Scandările xenofobe de la meciurile dintre Sepsi OSK și Dinamo au ajuns și în tribuna Parlamentului. Senatorul PMP de Covasna, Gheorghe Baciu i-a transmis printr-o interpelare ministrului Tineretului și Sportului, Ioana Bran să ia măsuri ferme pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, însă a fost nemulțumit de felul „cvasigeneral” în care i s-a răspuns. În consecință, spune alesul covăsnean, acesta s-a adresat premierului Viorica Dăncilă.

Subiectul nemulțumirilor de răspunsurile superficiale oferite de guvernanții nepregătiți a fost făcut public de parlamentarul Gheorghe Baciu joi, într-o conferință de presă. Cu toate că acesta s-a referit în general la situațiile în care membri Guvernului tratează cu lipsă de responsabilitate solicitările parlamentarilor, acesta a oferit și un exemplu concret, care o are în vizor pe Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului. Membru cabinetului Dăncilă i-ar fi oferit senatorului un răspuns „cvasigeneral” atunci când i-a cerut să ia măsuri în ceea ce privește scandările xenofobe de pe stadioane, fie la București, fie la Sfântu Gheorghe, fapt care l-a nemulțumit de senatorul covăsnean.

„Personal nu sunt suficient de mulțumit de modul în care Guvernul răspunde la aceste interpelări. În marea majoritate a cazurilor răspunsurile sunt cvasi generale, fără a se referi în mod concret la subiectul pe care noi îl ridicăm și îl punem în această interpelare. Nemulțumirea ne-o putem arăta tot de la acea tribună, tot în cadrul unei ședințe asemănătoare. În cadrul lunii martie am adresat primului ministru, doamnei Viorica Dăncilă o nemulțumire în sensul că îi lasă destul de mult liberi pe secretarii de stat și pe miniștri din diferite portofolii și aceștia răspund așa la marele general sau ne dau citate din diferite regulamente, legi, la care și noi avem acces, fără să fie nevoie de o intrare „în direct” cu ei. (...) În Sfântu Gheorghe au fost cazuri când la meciuri s-au strigat fel de fel de lozinci xenofobe,  incorecte faţă de populaţia românească şi faţă de statul român, dar, și în cealaltă parte, cunoaștem cu toții exemplul când echipa de fotbal din Sfântu Gheorghe a mers în altă parte, spre exemplu la Dinamo, și acolo galeriile au folosit de lozinci xenofobe și nepermise în sport. Am considerat că dacă și unii și alții greșesc. (…) Ca parlamentar, fiind preocupat de acest lucru, i-am adresat acestei doamne Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului această interpelare. Interpelarea a făcut absolut toată trecerea în revistă a acestor meciuri găzduite când de Sepsi, când de  Dinamo în care am fost şi unii şi alţii jigniţi de  galeriile nu prea educate. Faptul că în Sfântu Gheorghe se intonează imnuri neoficiale, am reclamat  si acest lucru”, a declarat senatorul Gheorghe Baciu în cadrul conferinței de presă de joi.

În concluzie, parlamentarul PMP, originar din Întorsura Buzăului, a transmis că „răspunsurile la interpelări sunt tratate cu superficialitate” și crede „că se iau fragmente de lege de pe Google și se pun cap la cap”.

Mai mult, acesta a precizat că dacă la nivel central nu s-a luat nicio măsură în legătură cu scandările xenofobe și intonarea imnurilor neoficiale, în continuare se va adresa prefectului județului Covasna, reprezentantul Guvernului în teritoriu, pentru a lua măsuri care să evite astfel de situații neplăcute.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 8 iunie 2018
pai atunci sa "stam linistiti la locurile noastre", rezolva premiereasa
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.