SOCIAL 26 ianuarie 2021

Salvamontistă voluntară, agresată fizic pe pârtia de la Șugaș Băi

de Daniela Luca | 4965 vizualizări

Luni a fost depusă o plângere la poliție cu privire la incident 

O salvamontistă voluntară a fost agresată fizic de tatăl unei minore, pe pârtia de schi de la Șugaș Băi. Conform reprezentanților Serviciului Public Salvamont Covasna, conflictul s-a iscat sâmbătă, 23 ianuarie. După ce s-a dezechilibrat, salvamontista ar fi lovit minora, iar din acest motiv tatăl aceia ar fi devenit violent. Niciuna dintre părți nu a avut însă nevoie de îngrijiri medicale. Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe a înregistrat luni o plângere cu privire la incidentul din weekend. 

ERATĂ: Mama minorei care a fost implicată în incidentul de sâmbătă ne-a scris că fetița are 6 ani. Femeia a confirmat acest lucru și telefonic și nu a dorit să comenteze sau să ofere și alte detalii pe marginea subiectului.

Șeful Serviciului Public Județean Salvamont Covasna, Leonid Moscviciov, a precizat luni, pentru Observatorul de Covasna că gestul salvamontistei nu a fost intenționat și că nici ea, nici minora nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

„Pe data de 23 ianuarie s-a întâmplat un incident nefericit pe pârtia de schi de la Șugaș. În timpul patrulării salvamontiștilor pe pârtia de schi un salvamontist voluntar de sex feminin, ca urmare a căzăturii, a acroșat o fetiță de 8 ani, cauzând căderea acesteia. Tatăl fetiței, prezent la locul faptei, a agresat fizic salvamontistul voluntar. Regretăm accidentul produs pe pârtie și ne delimităm de orice act de violență, în special lovirea unei persoane aflate în timpul serviciului. Mai departe ține de persoana în cauză, dacă dorește sau nu să depună plângere”, a declarat Leonid Moscviciov. 

Un martor spune că bărbatul ar fi lovit-o cu piciorul pe tânăra salvamontistă. Pe de altă parte, jandarmii care erau de serviciu spun că nu au văzut vreun conflict, însă în urma discuțiilor cu cei prezenți, părțile implicate au fost îndrumate să depună plângere la poliție. 

„Jandarmii erau în misiune la momentul sesizării, dar când au ajuns la fața locului nu au constatat existența unui conflict între cele două persoane. Au luat la cunoștință faptul că în timp ce schia, doamnei i s-au desfăcut legăturile, s-a dezechilibrat, iar în urma dezechilibrului a căzut și a acroșat o minoră care schia împreună cu tatăl acesteia. Ca măsură, jandarmii au îndrumat cele două părți să depună plângere la organele competente pentru cercetarea aspectelor invocate de una, cât și de cealaltă parte”, ne-a spus purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna, Ionel Mănăilescu. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe, a precizat că luni una dintre părți a depus o sesizare la poliție. 

„Astăzi a fost înregistrată o sesizare la nivelul Poliției municipiului Sfântu Gheorghe referitoare la incident. Urmează să se efectueze cercetări, verificări și să se dispună măsurile legale care se impun în cauză”, a declarat Radu Stroe. 

În afară de acest incident, pe pârtia de la Șugaș Băi au fost în weekend altele trei, iar printre victime este o femeie de 33 de ani și doi minori. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.