SOCIAL 29 octombrie 2018

Salvamont va acorda asistenţă gratuită pe pârtiile de schi din staţiunile Covasna şi Şugaş Băi

de Agerpres | 533 vizualizări

Serviciul Public Salvamont Covasna va asigura în iarna ce urmează asistenţă gratuită pe pârtiile de schi din staţiunile Covasna şi Şugaş Băi, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, Serviciu Salvamont, înfiinţat în urmă cu un an în subordinea CJ, are în componenţa sa patru angajaţi şi patru voluntari care efectuează misiuni de patrulare, căutare, salvare şi asistenţă.

Tamas a menţionat că, în baza unei hotărâri a Consiliului Judeţean, voluntarii vor primi de acum înainte o indemnizaţie de hrană de 50 de lei pe zi de intervenţie, în timp ce angajaţii vor beneficia de o indemnizaţie de 20 de lei.

„Iarna aceasta vom acorda asistenţă gratuită pe pârtiile de schi din oraşul Covasna şi din staţiunea Şugaş Băi prin serviciul nostru Salvamont. (...) După cum se ştie, în luna august Serviciul Salvamont a inaugurat un refugiu montan în Munţii Bodoc, iar în luna septembrie încă un refugiu montan în Vârful Lăcăuţi, pe care mulţi deja le-au folosit“, a declarat Tamas Sandor.

Refugiul montan în Munţii Bodoc, aflat la o altitudine de peste 1.000 de metri, şi cel de la Lăcăuţi, aflat la 1.700 de metri, au o capacitate de cazare de patru până la opt locuri şi pot fi folosite în situaţii de urgenţă de către turiştii care străbat zona, cum ar fi accidente sau condiţii meteorologice nefavorabile.

De la înfiinţare şi până în prezent, echipele Salvamont Covasna au marcat mai multe trasee turistice pe aproximativ 400 de kilometri în munţii Bodoc şi Baraolt, au instalat zeci de panouri de informare şi semnalizare şi au editat hărţi digitale care pot fi găsite pe site-ul instituţiei.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.