SOCIAL 24 ianuarie 2019

Salariile angajaţilor Consiliului Judeţean, majorate cu 6%

de Iulia Drăghici - Taraș | 889 vizualizări

Salariile angajaţilor Consiliului Judeţean Covasna vor creşte cu 6% începând din luna ianuarie, majorarea reprezentând indexarea cu rata inflaţiei. 

"Rata inflaţiei raportată de Institutul Naţional de Statistică a fost de 5,93%, iar noi am ridicat fondul de salarii cu 6%, pentru ca salariul real să rămână acelaşi ca în 2017. Salariul nominal este cel pe care îl primeşti, iar salariul real este cel care ţine pasul cu inflaţia. Deci, noi am făcut o mărire a salariilor cu 6% faţă de 2017, deci este o mărire nominală a salariului", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Henning Laszlo. 

Acesta a mai spus că în următoarea perioadă urmează să se facă o reevaluare a activităţii tuturor angajaţilor, menţionând că nu toţi au o prestaţie profesională mulţumitoare. 

"Vom face o evaluare a tuturor angajaţilor şi atunci vom vedea cum vom restructura sau vom organiza organigrama Consiliului Judeţean. (...) Sunt evident, colegi de care suntem foarte mulţumiţi şi sunt colegi de care nu suntem mulţumiţi. Trebuie să ştiţi că Legea 150, Legea salarizării, nu permite consiliilor judeţene să facă salarizare diferenţiată, stabilirea salariilor se face pe funcţii. (...) Deci, dacă sunt opt sau zece salariaţi, dintre care, poate, patru sunt foarte buni, iar vreo doi nu sunt performanţi suntem obligaţi, teoretic, să dăm acelaşi salariu", a mai spus Henning Laszlo. 

Sursa: AGERPRES

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.