SOCIAL 3 noiembrie 2016

„Reabilitarea” atmosferei din Spitalul Judeţean de Urgenţă, o prioritate a autorităţilor covăsnene

de Iulia Drăghici - Taraș | 874 vizualizări

După încheierea oficială a lucrărilor de reabilitare şi dotare cu echipamente medicale a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, instituţie în subordinea căreia se află unitatea medicală, anunţă că acum eforturile autorităţilor se vor concentra pe îmbunătăţirea relaţiei dintre angajaţii spitalului şi cetăţeni.

„După reabilitarea fizică şi dotarea spitalului, următorul pas este schimbarea de atmosferă dintre angajaţi şi oameni. Întotdeauna bolnavul are dreptate, aşa m-a învăţat un medic bătrân din Târgu Secuiesc. Suntem conştienţi că în ultimii 10 ani de zile, spitalul a fost un şantier întreg. Pacienţii, dar şi medicii s-au dus spre Braşov, Târgu Secuiesc sau Odorheiu Secuiesc. Desigur, nu este uşor, pentru că salarizarea este cum este şi Guvernele, indiferent de coloratura politică, nu au avut grijă de sistemul sanitar. Suntem alături de cei care cer, nu neapărat salarii mai mari, ci o salarizare normală, unificată”, a declarat Tamás Sándor în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Covasna de joi.

Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă a început în urmă cu 11 ani şi a costat circa 60 de milioane de lei. Peste 28 de milioane de lei au fost investiţi în lucrările de reabilitare şi modernizare, iar aproape 27 de milioane de lei pentru dotarea cu echipamente medicale moderne. „Am ajuns la finalizarea atât juridică, dar şi faptică a proiectului nostru finanţat prin Programul Operaţional Regional. (...) Deşi suntem într-o clădire veche, putem spune că avem un spital nou, conform standardelor europene”, a mai precizat preşedintele CJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.