SOCIAL 8 august 2019

Protestul de 10 august se întâmplă și la Sfântu Gheorghe!

de Iulia Drăghici - Taraș | 2276 vizualizări

Acțiunea „Pentru Alexandra şi Luiza / Solidaritate cu Diaspora” va avea loc în fața Prefecturii  

Sfântu Gheorghe se solidarizează cu Bucureștiul și cu celelalte orașe din țară în ceea ce privește protestul din 10 august, prin acțiunea „Pentru Alexandra şi Luiza / Solidaritate cu Diaspora”. Astfel, sâmbătă, între orele 19:00 și 21:00, în fața Instituției Prefectului Județului Covasna va avea loc un miting. 

Sâmbătă, 10 august, se întoarce iarăşi Diaspora, de la sute și mii de kilometri, ca să facă ceea ce ar trebui să facem noi, cei rămaşi în ţară. Să nu-i lăsăm singuri, să ne solidarizăm cu protestul de la Bucureşti: ne întâlnim în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe. Alexandra și Luiza au nevoie și de vocile noastre”, au transmis organizatorii, prin evenimentul creat pe Facebook.

Acțiuni similare vor avea loc și în Piața Sfatului din Brașov, dar și în alte mari orașe, în frunte cu București. 

Anul trecut, pe 10 august în capitală a avut loc mitingul Diasporei, un protest anticorupție la care au luat parte sute de mii de persoane și care s-a încheiat cu o serie de confruntări violente între jandarmi și mai mulți protestatari. După acest eveniment, autoritățile au deschis un dosar penal împotriva șefilor din Jandarmerie pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată. 

Tergiversarea verdictului în dosarul 10 august este doar unul dintre motivele care îi fac pe oameni să iasă din nou în stradă, potrivit informațiilor publicate în mediul online. 

Protestul se îndreaptă și asupra recentului caz al criminalului de la Caracal, căruia i-au căzut victime două tinere, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, de 15, respectiv 18 ani, și care scoate la iveală bâlbe ale autorităților sau complicități dintre instituții ale statului și infractori. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.