SOCIAL 1 august 2017

Protecția Copilului Covasna are o nouă Comisie

de Iulia Drăghici - Taraș | 1293 vizualizări

Consilierii județeni au votat luni, în ședința extraordinară din ultima zi a lunii iulie, membrii Comisiei pentru Protecția Copilului Covasna

Consiliul Județean Covasna, convocat în ședință extraordinară luni, 31 iulie, a stabilit componența Comisiei pentru Protecția Copilului, conform Hotărârii de Guvern 502/2017. Deși următoarea ședință a CJ era programată abia la sfârșitul lunii august, conducerea instituției județene a urgentat procesul pentru a nu pune copiii cu dizabilități în situația de a rămâne fără îndemnizație pe luna august.

„Având în vedere că a apărut Hotărârea de Guvern 502, privind organizarea și funcționarea Comisiei pentru Protecția Copilului, care abrogă în fond vechea comisie, înseamnă că din momentul apariției hotărârii de guvern nu mai funcționează comisia respectivă. Prin această hotărâre de azi, aprobăm noua comisie cu noua componență, fapt care înseamnă că părinții, respectiv copiii care primesc acele alocații, pot primi și pe luna august. Dacă aprobam numai la sfârșitul lui august, înseamnă că o lună această indemnizație se pierdea. Din acest motiv a fost foarte importantă această aprobare”, a spus în cadrul ședinței de luni vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Henning László.

Membrii Comisiei

Potrivit Hotărârii de Guvern 502/2017, Comisia pentru Protecția Copilului trebuie să aibă în componență șapte membri.

Astfel, în urma ședinței de luni, secretarul Județului Covasna, Varga Zoltán, a fost ales în funcția de președinte al Comisiei, iar în cea de vicepreședinte a fost numit directorul general al Direcției Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, Vass Mária. Membrii titulari sunt medicul specialist pediatru, desemnat de Direcția pentru Sănătate Publică Covasna, Bodo Erika, inspectorul școlar general Kiss Imre, directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Covasna, Támpa Ödön, reprezentanta Asociației „Szentkereszty Stephan ie”, Balint Olga, și reprezentantul Asociației Pro Nobis, Kernászt Huba Attila.

Atribuțiile Comisiei pentru Protecția Copilului

Comisia pentru Protecția Copilului este organul de specialitate, fără personalitate juridică, al Consiliului Județean, cu activitate decizională în materia protecției și promovării drepturilor copilului.

Printre atribuțiile Comisiei se numără: eliberarea sau, după caz, reînnoirea, suspendarea sau retragerea atestatului de asistent maternal; stabilirea încadrării copiilor cu dizabilități în grad de handicap și eliberarea certificatului de încadrare a copilului într-un grad de handicap; aprobarea planului de abilitare-reabilitare a copilului cu dizabilități în situația stabilirii unui alt grad de handicap față de propunerea serviciului de evaluare complexă; informarea în scris a conducerii instituțiilor pe care membrii Comisiei le reprezintă asupra dificultăților întâmpinate în stabilirea măsurilor de protecție specială pentru copii, încadrarea copiilor cu dizabilități în grad de handicap și eliberarea certificatului de încadrare a copilului într-un grad de handicap și asupra necesității de dezvoltare a serviciilor sociale, educaționale și de sănătate pentru copii în vederea identificării de soluții; soluționarea plângerilor adresate de copii, în măsura în care soluționarea acestora nu este stabilită de lege în competența altor instituții sau a instanțelor judecătorești, după caz sau colaborarea cu organismele private acreditate care desfășoară activități în domeniul protecției drepturilor copilului și al protecției speciale pe raza administrativ-teritorială.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.