SOCIAL 28 februarie 2022

Programul Pedibus, care încurajează elevii să meargă de jos la şcoală, extins cu un nou traseu

de Agerpres | 813 vizualizări

Programul Pedibus, lansat anul trecut de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe cu scopul de a determina cât mai mulţi elevi din clasele primare să meargă pe jos la şcoală, va fi extins cu un nou traseu, ajungând la şase.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, începând de luni, 28 februarie, la acest program vor putea participa şi copiii care locuiesc în cartierul Simeria şi care frecventează Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan”.

Punctul de întâlnire este în faţa fostului oficiu poştal aflat la intersecţia străzilor Vasile Goldiş şi Andrei Şaguna, la ora 7,10.

Celelalte cinci trasee pornesc de la statuia Soldatului Necunoscut din Cartierul Gării, din Piaţa Kalvin, Sala Sporturilor „Szabo Kati” din Cartierul Simeria, intersecţia străzilor Grigore Bălan şi Nicolae Iorga (în faţa Snack Bar), respectiv intersecţia Bulevardului 1 Decembrie 1918 cu strada Sporturilor.

Pedibus-urile, cum au fost denumite grupurile care se deplasează per pedes la şcoală, pornesc în fiecare dimineaţă din puncte stabilite şi preiau de pe traseu copiii aflaţi în staţiile de aşteptare, iar fiecare grup este însoţit de către doi-trei voluntari, care îi conduc pe cei mici până la intrarea în şcoală.

Printre voluntarii care au condus Pedibus-urile de-a lungul timpului s-au numărat sportivi, actori, consilieri locali, jurnalişti, precum şi reprezentaţi ai administraţiei locale.

„Numărul total de trasee Pedibus ajunge la şase. (...) Organizatorii continuă să încurajeze familiile din Sfântu Gheorghe să îşi trimită copiii la şcoală pe jos, acesta fiind unul dintre cele mai sigure, sănătoase şi distractive moduri de a-şi începe ziua. În fiecare săptămână, copiii participanţi vor fi însoţiţi la şcoală de câte un „şofer de autobuz” adult diferit (sportivi, actori, politicieni, profesori, medici, şefi de instituţii, reprezentanţi ai presei, reprezentanţi ai ONG-urilor, asociaţiilor etc.)”, se arată într-un comunicat de presă, postat vineri pe pagina de internet a Primăriei.

Autorităţile locale au demarat programul Pedibus după ce au constatat că în ultimii ani tot mai mulţi elevi sunt duşi la şcoală cu maşinile de către părinţi, fapt ce afectează independenţa copiiilor şi contribuie, în acelaşi timp, la aglomerarea traficului şi la creşterea nivelului de poluare a oraşului.

Persoanele care doresc să participe ca voluntari în acest program pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0744830819 sau prin e-mail la kincso.szekely@sepsi.ro.

Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.