SOCIAL 11 decembrie 2016

Programul de burse pentru studenţii în anii terminali va fi analizat luni de CL Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 853 vizualizări

Programul Primăriei Sfântu Gheorghe, care susţine studenţii, masteranzii şi doctoranzii în anii terminali cu burse, va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de luni, 12 decembrie. Dacă va fi adoptat, atunci candidaţii vor putea depune dosarele până în 30 ianuarie 2017.

„Nu se schimbă nimic faţă de anii trecuţi. (...) Termenul pentru depunerea dosarului pentru obţinerea burselor este 30 ianuarie 2017 şi candidaţii vor primi burse pentru patru luni: cei licenţiaţi – 300 de lei, masteranzii – 500 de lei şi doctoranzii 1.000 de lei, pentru fiecare lună. Programul are un buget de 100.000 de lei şi pot să câştige maxim 25 de persoane. Condiţia este ca lucrarea de finalizare a studiilor să aibă legătură cu Sfântu Gheorghe sau să fie ceva ce putem să folosim în Sfântu Gheorghe”, a explicat într-o conferinţă de presă, consilierul local Zsigmond József.

Acesta a mai precizat că programul a fost unul de succes în anii trecuţi, iar proiectele pregătite de studenţi au fost puse în practică. „De exemplu în 2014 un student din Braşov a făcut un plan de reabilitare a străzii Lăcrămioarei. Chiar acum e în desfăşurare proiectul şi am folosit câteva din ideile date de acesta. Mai avem câteva proiecte, legate de învăţământ, de dezvoltare şi altele. Fiecare proiect care câştigă este bun de implementare. (...) În fiecare an nivelul creşte şi proiectele sunt tot mai bune”, a spus Zsigmond József.

Anul trecut s-au înscris 10 candidaţi şi 9 dintre aceştia au beneficiat de burse, adică 7 licenţiaţi, un masterand şi un doctorand.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.