SOCIAL 21 februarie 2019

Programul „Cornul și Laptele” se întoarce în școlile covăsnene

de Iulia Drăghici - Taraș | 987 vizualizări

Consiliul Județean a semnat contractele și de joi copiii primesc iar gustarea de la școală

Programul „Cornul și Laptele” se reia, de joi, 21 februarie, în școlile din județul Covasna, după un an de zile în care elevii au fost lipsiți de gustarea cuvenită, din cauza birocrației și a modificărilor legislative. Consiliul Județean (CJ) Covasna anunță și că în curând va demara și programul pilot „Masă caldă”, la o școală din comuna Malnaș.  

„Proiectul „Lapte și Corn” pornește de mâine. Contractele sunt semnate. Conform acelui ghid, care arată cum se dau produsele săptămânal, laptele se dă numai două zile, iar în rest se dau corn și mere. Am făcut un contract pe 4 ani și s-a semnat și contractul cadrul, respectiv și cel subsecvent pe acest an școlar. Sunt aceleași firme, ca și în vechea procedură, SC Pan Abacs  SRL, respectiv Dorna Lactate”, ne-a spus miercuri vicepreședintele Consiliului Județean(CJ) Covasna, Henning László.

În ceea ce privește motivele pentru care gustarea gratuită a fost sistată timp de un an în școlile din județ, acesta a adus în vedere faptul că „vechea legislație s-a modificat complet. În fond, nici nu a existat legislație ca să putem începe procedura”, ne-a mai spus vicepreședintele CJ. Acesta a subliniat că a fost și o situație în care la licitație nu s-a prezentat nicio firmă, motiv care a mai prelungit întârzierea.

Un pas înainte și pentru „Masă caldă”

O altă veste bună împărtășită de liderul Consiliului Județean a fost cea a demarării programului „Masă caldă”.

„Va porni și programul pilot „Masă caldă” în comuna Malnaș. A apărut metodologia. Acum Consiliul Local din Malnaș trebuie să facă procedurile de achiziție și după va începe programul la Școala Generală „Tőkés József” din Malnaș”, ne-a mai spus Henning László.

Programul „Cornul și Laptele”, introdus, cu unele pauze, încă din 2002, se adresează copiilor de grădiniță și elevilor de școală gimnazială. În județul Covasna, numărul beneficiarilor se ridică la aproximativ 20.000.  

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.