SOCIAL 27 ianuarie 2022

Program de consultaţii medicale gratuite pentru persoanele defavorizate din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1011 vizualizări

Peste 600 de persoane defavorizate din municipiul Sfântu Gheorghe vor putea beneficia de consultaţii medicale gratuite, printr-un program finanţat de Uniunea Europeană.

În cadrul acestui program care va începe joi, fiind derulat de Asociaţia Caritas şi Serviciul de Ajutor Maltez cu ajutorul profesional al Albert Optimun Medicals din Sfântu Gheorghe, vor fi efectuate examinări oftalmologice, de medicină internă-cardiologie şi ortopedie pediatrică.

„Programul Prospera Sepsi, finanţat din fonduri europene, se concentrează pe mai multe comunităţi marginalizate din Sfântu Gheorghe. Există mulţi oameni care trăiesc în Orko, Cartierul Ciucului şi Colonia Câmpul Frumos care au acces limitat la serviciile de sănătate. Motivele sunt foarte diferite. Unii nu sunt angajaţi şi, prin urmare, nu au asigurare de sănătate, mulţi sunt descurajaţi de complexitatea sistemului sanitar, organizarea vizitelor la medici le este dificilă din cauza analfabetismului, în timp ce alţii pur şi simplu nu consideră că prevenirea sau tratarea bolilor este importantă. Asociaţia Caritas, Serviciul de Ajutor Maltez şi Albert Optimun Medicals intenţionează să ajute aceste comunităţi prin depistarea afecţiunilor preexistente, atrăgându-le atenţia asupra importanţei menţinerii sănătăţii personale”, se arată într-un comunicat de presă, remis miercuri AGERPRES.

În cea de-a doua parte a programului de screening, pacienţii care au fost diagnosticaţi cu diferite boli vor fi monitorizaţi cu sprijinul mediatorilor sanitari, pentru a beneficia de tratamente adecvate.

„Studiile oferă, de asemenea, o imagine a sănătăţii publice în anumite straturi sociale, deoarece problemele de sănătate care afectează masele din grupurile marginalizate ies la lumină. După 600 de examinări vom şti la ce trebuie să acordăm atenţie pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii acestor grupuri”, a declarat dr. Albert Andras, unul dintre coordonatorii programului.

Primele examinări medicale vor avea loc joi, începând cu ora 14,00, în clădirea şcolii Godri Ferenc din Cartierul Ciucului din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.