SOCIAL 19 martie 2020

Procesele de adopție, întrerupte pe fondul răspândirii coronavirusului

de Daniela Luca | 1356 vizualizări

Măsura este valabilă până pe 31 martie 

DGASPC Covasna a elaborat un plan de măsuri menite să asigure protecția angajaților și a beneficiarilor serviciilor sociale. Astfel, până la sfârșitul lunii se suspendă o serie de activități, printre care și procesele de adopție. 

Pentru a limita răspândirea noului virus au fost introduse câteva schimbări și în ceea ce privește procesul de adopție. În această perioadă nu vor mai avea loc activități de potrivire practică între familiile adoptatoare și copil. Responsabilii de caz vor contacta telefonic familiile care își doresc să adopte pentru a le explica motivele pentru care se suspendă, temporar, aceste proceduri de potrivire, iar procesul de adopție se va relua imediat după ce se va stabiliza situația referitoare la virusul COVID-19. 

În situația în care deja au avut loc întâlniri între familie și copilul din sistem, i se va explica și celui din urmă motivul suspendării, în funcție de vârsta și gradul său de maturitate, transmit reprezentanții DGASPC.

Se suspendă și activitățile de consultare a profilului copilului greu adoptabil de către familiile adoptatoare, iar acestea vor fi anunțate în caz că au avut o programare în acest sens. 

În același timp, copiii aflați în plasament la asistenți maternali profesioniști nu vor putea să se întâlnească cu rudele până pe 31 martie. 

Se suspendă vizitele în toate centrele din subordinea DGASPC

Totodată, se interzice accesul persoanelor străine în centrele din subordinea DGASPC Covasna, dar și vizitele de orice natură. Nu se mai acordă bilete de voie beneficiarilor centrelor și caselor de tip familial din subordinea instituției. Totodată, se suspendă activitatea centrelor de reabilitare, de recuperare și de zi. 

În centrele rezidențiale se va asigura aprovizionarea pentru minim 15 zile. Se suspendă și activitățile de monitorizare a centrelor rezidențiale, dar și monitorizarea bilunară a copiilor aflați în încredințare în vederea adopției. 

Până la sfârșitul lunii se suspendă și deplasările pe teren, cu excepția situațiilor de urgență, dar și participarea personalului la evenimente sau manifestări publice în interes de serviciu. 

În planul de măsuri de mai arată că în această perioadă vor fi achiziționate materiale dezinfectante pe bază de clor sau alcool, mănuși de unică folosință și măști de protecție pentru a fi puse la dispoziția personalului și a beneficiarilor de servicii din cadrul Direcției. În plus, se vor achiziționa în regim de urgență termometre sau scannere de temperatură pentru  monitorizarea zilnică a temperaturii copiilor și adulților – beneficiari ai serviciilor de protecție socială. Aceștia vor fi consultați periodic de medicul de familie pentru a se monitoriza starea de sănătate și pentru a se identifica din timp orice caz de îmbolnăvire. 

Totodată, până pe 31 martie, programul cu publicul al DGASPC Covasna este de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-12:00. Orice petiție, solicitare, cerere sau sesizare care nu necesită prezența la sediul DGASPC Covasna va fi transmisă fie prin poștă, fie la numărul de fax 0 267 314 660 sau la adresa de mail- monitorizare@protectiasociala.ro

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.