SOCIAL 19 martie 2019

Primul centru de zi pentru copii din Întorsura Buzăului și-a început activitatea

de Iulia Drăghici - Taraș | 3377 vizualizări

Înscrierile sunt încă deschise, în limita locurilor disponibile, spun coordonatorii

De o săptămână, la Întorsura Buzăului funcționează primul centru de zi pentru copii, After School ABC. Inițiativa aparține unor antreprenori locali, care au decis să vină în întâmpinarea părinților care nu au în grija cui să-și lase copiii pe timpul serviciului. Deocamdată sunt înscriși doar trei copii, unul în clasa a I-a și doi de clasa a III-a, însă înscrierile abia au început.

After School ABC Întorsura Buzăului își desfășoară activitatea în centrul orașului, la adresa str. Mihai Viteazul nr. 141, bl. 6, sc. G, et. 1, foarte aproape de Școala Generală „Mihail Sadoveanu”. Spațiul a fost inaugurat în 4 martie, iar lunea trecută, pe 11 martie, cei trei beneficiari înscriși deja au început activitatea specifică, după un program bine stabilit.

„Am considerat că ar fi necesar un astfel de loc și la Întorsura. Mai sunt părinți ocupați, care nu au cu cine să-și lase copiii până când termină serviciul. (...) Ne gândeam de câțiva ani la acest proiect. Anul trecut, în toamnă, ne-am mobilizat și am zis că încercăm. E ceva nou. Oamenii încă nu sunt familiarizați cu acest termen și se întreabă ce-o fi, iar noi le explicăm. Avem un program bine stabilit. De exemplu, de la ora 12:00, copiii vin aici după școală. Între 12:00 și 13:00 au o oră de relaxare, se joacă, fac ce doresc, sub supravegherea noastră. Între 13:00 – 14:00 mănâncă și iar se mai joacă puțin. Dacă vor să mănânce o mâncare caldă, la cererea părinților îi putem duce la restaurantul din apropiere, dar deocamdată cei care vin au câte un sandviș în plus. De la 14:00 la 16:00 facem temele, iar după aceea servim un ceai cald cu o gustărică”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, coordonatoarea centrului, Carmela Stroe.

Cititul, mai important decât telefonul mobil

Totodată, aceasta ne-a mai explicat că aici copiii descoperă pasiunea și avantajele cititului, lăsând deoparte, măcar pentru câteva ore, telefoanele mobile, care le captează  atenția din ce în ce mai mult.

„Obiectivul nostru este de a le oferi părinților sprijinul necesar în ceea ce privește siguranța, supravegherea, efectuarea temelor, cât și dezvoltarea interesului pentru lectură. Asta am observat și eu la fetița mea: deși este un copil foarte bun, lectura este lăsată puțin deoparte pentru că telefonul este mai important. Și am zis că aici, după 16:00, după ce terminăm temele, să intrăm în atelierul de citit, unde nu doar citim, ci și socializăm, ascultăm unul de la celălalt, povestim”, a punctat Carmela Stroe.

Coordonatorii After School spun că deși deocamdată colaborează cu un singur cadru didactic, în persoana profesoarei Roxana Bularca, pe viitor ar putea iniția colaborări și cu învățători, în funcție de solicitările părinților și de nevoile copiilor.  

În ceea ce privește costurile pentru After School, taxa pentru o lună se ridică la 420 de lei, fără masa de prânz și transport incluse.

„Părinților cu posibilități financiare mai mici li se pare mult, dar așa am considerat că putem să acoperim toate costurile. După mine aș fi făcut și gratuit, pentru că îmi plac foarte mult copiii, dar trebuie să plătim chiria și să achităm toate cheltuielile care vin cu acest proiect. Ne-am orientat și am cerut informații despre cum e în celelalte județe. De exemplu, în județul Brașov, la Săcele, am înțeles că este 800 de lei lunar, cu masă. Noi am scăzut cât am putut”, ne-a mai spus Carmela Stroe.

Înscrierile sunt încă deschise, în limita locurilor disponibile, adică până la maximum 25 de copii.

Programul cuprinde activități zilnice, de luni până vineri, începând cu ora 12:00, iar în funcție de solicitările părinților, acesta s-ar putea extinde și pe timpul vacanțelor școlare.

Înscrierile se pot face fie direct la adresă zilnic, după ora 12:00, cât și la numărul de telefon 0732.688.887.  Tot aici, dar și pe www.afterschoolabc.com pot fi obținute și informații suplimentare.

Sursă foto: Observatorul de Covasna și Facebook/Afterschoolabc Intorsura.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.