SOCIAL 6 septembrie 2019

Primele Ghiozdane ajung luni la copiii din clasele pregătitoare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1377 vizualizări

Peste 2.000 de copii care anul acesta fac primii pași în școală vor găsi luni în bănci câte un ghiozdan nou, cadou, complet echipat cu rechizite. Inițiativa face parte din programul „Primul Ghiozdan”. 

Înmânarea ghiozdanelor către reprezentanții unităților școlare s-a făcut joi, în mod oficial, de către președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor, care a luat parte la întâlnirea directorilor, derulată în sala de festivități a Colegiului Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe. Acesta a spus despre program că este  una dintre cele mai de succes inițiative ale autorităților.  

Președintele Consiliului Județean a mai prezentat ca parte a discursului său și o statistică a școlilor din județ, punctând că cei mai mulți elevi în clase pregătitoare sunt la Școala Gimnazială „Romulus Cioflec” din Araci, dar și că cei mai puțini elevi înscriși în clasele pregătitoare sunt în Comandău, la Școala Gimnazială „Horn Dávid”.  

Consiliul Județean Covasna a alocat anul acesta un buget de 123.000 de lei pentru Primul Ghiozdan, iar valoarea fiecărui pachet este de 72 de lei.

Anul școlar 2019-2020 este al șaptelea în care se desfășoară „Primul Ghiozdan”. Până acum, 15.000 de copii în clasele pregătitoare au fost beneficiarii programului. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.